Vad är en Sahm?

Sahm Förkortningen står för "hemma mamma", med hänvisning till en mamma som stannar hemma för att uppfostra sina barn i stället in i arbetskraften och göra andra arrangemang för barnomsorg. Det finns flera skäl till att kvinnor SAHMs. Kvinnor som väljer att stanna hemma med sina barn är ett debattämne i många kretsar, från feministiska samfundet ekonomi klassrum.

Historiskt stannade många kvinnor hemma för att uppfostra barn medan männen arbetade för att stödja hushåll. Ökningen av den feministiska rörelsen ledde till att vissa kvinnor att fortsätta arbeta utanför hemmet, att stanna hemma Mothering mindre vanliga och mindre populärt. En intressant oväntade konsekvenser för inflödet av kvinnornas inträde på arbetsmarknaden är att levnadskostnaderna började stiga i takt med dubbla inkomster hushållen blev allt vanligare, och som en följd av detta blev det mycket svårare för kvinnor att välja att stanna hemma och förlita sig på en enda lön för stöd. Det finns olika orsaker för en kvinna att välja att vara en Sahm. Mödrar som bryr sig om sina egna barn kan uppleva mer givande relationer och tätare band med sina barn, och de kan också delta i saker som Hemundervisning. Att vara Sahm kan vara billigare än att betala för barnomsorg, och det kan också tillåta kvinnor att arbeta med projekt i hemmet, eventuellt eliminerar behovet av att betala för andra typer av tjänsteleverantörer. Kvinnor kan också känna att det är en Sahm är en viktig del av deras personliga, kulturella eller religiösa värderingar. Att vara Sahm är ett heltidsjobb, som ibland kommer som en överraskning för yrkeskvinnor att övergå från en karriär på kontoret för att stanna hemma med barn. Hand om barn och hushåll kräver mycket arbete, tillsammans med tålamod, och inte alla kvinnor är lämpade för det. Kvinnor kan också känna stark social press, allt från tryck till den idealiska stanna hemma mor till kritik från personer som tycker att stanna hemma för vård av hushåll är något nedlåtande eller kränkande.

En del kulturer och samhällen ge mer stöd till stanna hemma Mothering än andra. I vissa länder, till exempel föräldrar får stipendier när en förälder väljer att stanna utanför arbetskraften att ta hand om barn. Gemenskapens nätverk som familjemedlemmar, religiösa organisationer, och mammas grupper kan också ge stöd för att stanna hemma mödrar. Vissa SAHMs också dra nytta av yrken som tillåter dem att arbeta hemifrån, på så sätt att tillbringa tid med sina barn och samtidigt bidrar till den ekonomiska skötsel av hushållet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.