Vad är en Pundit?

söndagsmorgonen politiska visar och prata radioprogram funktionen ofta minst en gäst kallad Pundit . Detta är en informell titel för en erkänd expert på en viss arena, såsom sport, politik eller underhållning, särskilt en som inte är rädd att vara mycket frispråkig och påstridig. En lärd fungerar ofta som ett partiskt men informerad kritiker av ett visst politiskt parti eller lagsporter eller underhållare. En kommentator som komikern Bill Maher eller Chris Matthews kan kallas politisk expert, medan en sportkommentator som Bob Costas skulle betraktas som en sport EXPERT. Den roll som expert är att ge en sakkunnig bedömning av en aktuell fråga eller rörelser inom sitt intresseområde. Ofta kan dock en Pundit anser vara mycket politiskt partisk, som inte kan vara en beundransvärd egenskap i journalistik men i allmänhet fungerar bra i ett rundabordssamtal program. EXPERT Bill Maher är notoriskt liberala hållning i många politiska frågor kan ses som informativ för vissa lyssnare och provocerande för andra. Likaså en ultrakonservativa Pundit exempel Ann Coulter skulle ge sin egen politiska kritiken med en annorlunda vinkling. är några förståsigpåare hyrda specifikt för sin partipolitiska åsikter, medan andra försöker väldigt svårt att vara opartisk eller ansluten till en specifik politisk rörelse. En diskussion panel på en politisk show, till exempel, kan bestå av kända konservativa, liberala och neutral förståsigpåare. Målet skulle vara att varje expert att presentera sitt yttrande om ett gemensamt ämne och sedan försvara denna uppfattning mot andra panelmedlemmar. En respekterad expert, vare sig det är i arenan för sport, populärkultur och politik i allmänhet gör en insats för att stanna "i slingan" och forskningen hans eller hennes uppgifter och siffror.

Även om titeln "expert" började som en hänvisning till en vördad lärare eller expert, det finns en del som tyder på att vissa moderna förståsigpåare har slutat att vara lärare eller sociala kritiker och har blivit media-fueled karikatyrer istället. Medan en expert kan avge sina åsikter på ett bestämt sarkastisk eller provokativt sätt, han eller hon fortfarande talar som expert observatör i området. Vissa moderna ledarskribenter, bland annat de flesta talkshow värd Rush Limbaugh och Al Franken, har genererat en betydande negativ feedback utifrån deras rättframma och otvivelaktigt okänsliga kommentarer och åsikter.

En effektiv Pundit har bevis och genuina intresse för ett visst område att lämna ett besked utan att tillgripa chockerande retorik eller skrämseltaktik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.