Vad är en Heeb?

Heeb , ett ord som härstammar från de antisemitiska sluddra Hebe , har återkrävts av judiska ungdomar till stolt beskriva en person av judisk identitet och ta gift ur en offensiv sikt. Termen har en nedsättande förkortning av "hebreiska," har reappropriated av den unga judiska intellektuella samfundet i New York City och sitter i mitten av den judiska ungdomsrörelsen. Människor som tillhör den "Heeb generationen" ofta kallad heebsters, "en ta på termen" hipster "," rejewvenators "eller medlemmar av judiska subkulturer. Konst, urbanitet, intellektualism, och politik, typiskt Progressivism, är ofta förknippade med Heeb kultur.

Heeb Magazine: The New Judisk Granska förkroppsligar mycket av denna kultur, med en ung judisk intellektuell läsekrets och bidragsgivare pool. Undertiteln är en ordlek på 1970-talet barnens show, New Zoo Revue . Tidningen grundades 2001 i Brooklyn som ung student aktivist Jennifer Bleyer, men snart bytte ägare till Josef Neuman, en Harvard Divinity Studentexamen. Heeb fick ekonomiskt stöd från regissören Steven Spielberg och affärsmannen Charles Bronfman, som också grundade tillsammans Birthright Israel, som ger judiska ungdomar i åldern 18 till 26 fri möjlighet att resa till Israel.

Heeb Magazine lutar åt vänster och har ett rykte om utvecklingspotential, satir och kritisera judisk populärkultur. Bland andra framträdande personer i den amerikanska judiska mainstream, Heeb har högljutt kritiserat Joe Lieberman för hans stöd för att öka militärutgifterna. Heeb även bekant smutskastas Mel Gibson's The Passion of the Christ i ett stycke kallat "Back Off, Braveheart. " Frågan innehåller en omstridd satirisk photospread porträtterade en sexualiseras och nippel-genomborrad Kristus bär HÖFTKLÄDE gjorda av en judisk bön sjal och en halv exponerade och genomborrad Mother Mary. De tio uppslag fått uppmärksamhet av Anti-Defamation League direktör, Abraham Foxman, som skrev Heeb ett brev kritiserar spridning som är kränkande för judar och kristna.

Flera andra medier ventures huvudet upp Hipster judendomen, såsom JDub register, den icke-vinstdrivande, judisk-fokuserade musik företag som har visat sig hit artister, däribland Matisyahu och sk. Jewcy, en nättidning och evenemang designer initiativtagare, Reboot, annan musik företag och journal, och flera populära bloggar är också nära knuten till Heebster rörelsen.

The Heeb rörelse har fått kritik från många i det judiska samfundet som hävdar att hipster judendomen inte behandlas komplicerade religiösa och kulturella frågor centrala för en meningsfull förståelse av judisk identitet. Vissa kritiker pekar på clique-liknande, är utestängande karaktär Heeb kultur, medan andra kritiker säger Heeb kultur en form av assimilation som gynnar självbelåtenhet. Andra hävdar att Heebsters är föryngrande judendomen, att hitta kreativa sätt att ta itu med verkliga problem och behov av det judiska samfundet, och göra en plats för uppror och stolthet över religiösa arvet sammanfalla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.