Vad är en Diva?

en diva är en kvinna som är mycket begåvad. Termen användes ursprungligen för att hänvisa till stjärnor i opera världen, och nu mer allmänt att tala om talangfulla kvinnliga musiker inom alla genrer. Alas, "Diva" har fått viss negativ klang, och det är också ibland används för att beskriva svåra kvinnor eller kvinnor som har en överdriven uppfattning om sig själva. Detta är olyckligt, eftersom mycket begåvade kvinnliga artister förtjänar beröm för sitt hårda arbete och fysisk förmåga.

Denna term är italienska, tas från det latinska diva , som betyder "gudinna" eller "gudomlig ett. "Användningen av termen är tänkt att föreslå att en kvinna är så otroligt begåvad att hennes röst i prestanda närmar sig den gudomliga. Divas har historiskt sett fått ett stort antal fläktar, och deras kompetens är ofta i hög efterfrågan. Den första divas var förmodligen anmärkningsvärd prima Donnas från operan världen. En kvinna inte blir en frontfigur utan någon sång skicklighet, och den finaste av ledande damerna att inledas så divas så tidigt som på 1880-talet. Några exempel på kända opera divas inkluderar: Maria Callas, Nellie Melba, Renée Fleming, Leotyne Price, och Joan Sutherland. Ett resultat av en diva av en ny opera kan utgöra ett riktmärke som alla sångare försöker nå.

Med tiden började termen att spilla andra musikaliska genrer också. Artister som Aretha Franklin, Patsy Cline, Diana Ross. Madonna och Whitney Houston har alla blivit kallad divas vid någon tidpunkt eller annan, tillsammans med många andra kvinnor. Många av dessa divor är kända för sin nåd och kultur samt deras musikaliska talang, och uppträdanden av dessa berömda sångare tenderar att sälja ut snabbt.

En del människor förknippar stora mängder av konstnärliga talanger med kort temperament och svåra personligheter, och detta förmodligen förklaringen till ordet "Diva" används för att beskriva kvinnor som är svåra hantera. Många faktiska divas faktiskt är kända för sina milda, generös, artig personlighet, eftersom dessa kvinnor är alltför upptagen med sina yrkeskarriärer att ringa eller svåra att hantera. Men vissa divas blivit känd för vissa ovanliga påhitt och förväntningar från deras stödpersonal som kan verka lite konstigt att allmänheten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.