Vad är annullering av äktenskap?

Annullering av äktenskap är ett rättsligt förfarande för att upphäva ett äktenskap som bestäms ogiltigförklaras. Grunderna för annullering av äktenskap kan variera beroende på domkretsen, men generellt ingår äktenskap som involverar minderåriga parter, blodsband, eller avsaknad av mental eller fysisk kapacitet. Andra grunder för annullering omfattar berusning, tvång, vägrat samlag, vilseledande om religion, eller undanhållande av tidigare civilstånd.

Resultatet av en annullering av äktenskap är ett dekret att äktenskapet aldrig har existerat. Nu när strikt skilsmässa är lättillgänglig, är annullering av äktenskap inte vanligt. Att ha ett äktenskap ogiltigförklaras domstolssystemet krav som liknar de som krävs för upplösning eller skilsmässa: en av parterna måste leva i det land där annullering av äktenskap är arkiverat under en sammanhängande nittio dagar, eller om i försvarsmakten är stationerade, i särskilt tillstånd för nittio kontinuerlig dagar.

Precis som i en ansökan om äktenskapsskillnad, annullering av äktenskap fall fortskrider med en ansökan, framställning, stämningar, och tillhörande dokument. Grunderna för annullering av äktenskap anges i framställningen. Många gånger, annullering sker efter en mycket kort äktenskap, så det finns ingen anledning att dela tillgångar eller skulder eller fatta beslut om vårdnad om barn, producerad av äktenskapet. När det gäller en längre äktenskap som ogiltigförklaras, kommer domstolen att dela egendom parterna. Domstolen har också förmågan att fastställa rättigheter och skyldigheter som rör barnen. Barn från ett ogiltigförklarat äktenskap är legitima. Historien om annullering av äktenskap går tillbaka till tiden av Henry VIII, som hade fyra av sina sex äktenskap ogiltigförklaras.

När det gäller den katolska kyrkan, en medlem som vill gifta om sig efter ett misslyckat äktenskap eller gifta sig med en icke-katolsk person som har skilt sig måste ha tidigare äktenskap omintetgöras. Denna process är inte en juridisk process i någon form, utan snarare en religiös process. Upphävandet processen av den katolska kyrkan undersöker försökte äktenskap för att se om det egentligen var en giltig kristna äktenskapet som förstås av den katolska kyrkan. Om ett giltigt äktenskap inte fanns, då personen fortfarande är fri att gifta sig. Listan över skäl för upphävande av ett äktenskap av den katolska kyrkan är ganska långa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.