Vad är Relationship Counseling?

Förhållande rådgivning är en form av rådgivning som fokuserar på att bemöta olika typer av relationer. Den kan användas för att förstärka en befintlig relation, för att utforska områden med spänningar i ett förhållande, och att hantera en rad frågor som kommer upp i mellanmänskliga interaktioner. Det finns ett antal olika modeller för att relationen rådgivning, och många kommuner erbjuder flera resurser för människor som söker denna typ av rådgivning.

Förhållandet i relation rådgivning inte nödvändigtvis vara romantiska, men par och äktenskap rådgivning är ofta en stor del av en relation rådgivning praxis. Det kan ta formen av en affärsrelation, som i fallet med en professionell och en klient eller en arbetsgivare och arbetstagare. Det kan också vara ett släktskapsförhållande, som en förälder och barn eller en samling av syskon. Förhållande rådgivare är utbildade för att hantera en mängd olika människor, situationer och relationer. En av de viktigaste aspekterna i relation rådgivning är att den är konfidentiell. Historiskt roll förhållandet counselor fylldes ofta av en vän, granne eller familjemedlem, med varierande grad av sekretess. I slutet av 20th Century, började en del människor att söka professionell hjälp med relationer för att få en mer innehållsrik perspektiv, och för att säkerställa sekretess, så att de kunde känna sig bekväma att diskutera en rad frågor. Förhållande rådgivning är också icke-dömande, utföras på ett säkert utrymme där människor kommer att vara stöd och hjälp med vad de behöver.

Beroende på terapeut, kan relationen rådgivning kan inriktas på ett antal olika sätt. Vanligtvis gör terapeuten utnämningar att träffa alla inblandade både enskilt och tillsammans, för att få en rad olika perspektiv och att få en chans att observera interpersonell dynamik. En stor del av terapin är att undersöka sambandet och bidrag från människor i den och se hur de olika parterna uppfattar sina roller och de andras verksamhet. När problem som tycks stam eller prova Förhållandet är identifierade kan de utforskas i relation rådgivare. Rådgivaren fungerar som medlare för att försiktigt vägleda människor genom diskussion, och att fokusera på att hålla samtal produktiv.

Förhållande rådgivare kan ha tillstånd psykologisk professionella, men de kan också medlemmar av präster, läkare och andra personer som kan ge vård till människor när de är sårbara, förvirrad, eller i behov av råd. När söker relation rådgivning, bör människor vara medvetna om att sekretessen garanteras endast från människor i vissa yrken. Läkare, arbetare inom psykisk hälsa fältet och clergymembers, till exempel inte kommer att diskutera innehållet i sessioner relation rådgivning med någon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.