Vad är Hoodoo?

Hoodoo är en African American typ av folk magi med sina rötter i Afrika, indianer och europeiska traditioner. Även kallad trolla eller besvärjelse , Hoodoo utvecklats i amerikanska Sydost och sprida mestadels genom word of mouth. Även om det är experter på Hoodoo, finns ingen hierarki, och utövandet av trolldom är öppen för alla. Traditionellt reste experter Hoodoo, känd som Hoodoo läkare, att utöva sitt hantverk och tog på lärlingar. är Hoodoo blandas ofta ihop i den populära fantasin med Voodoo , en religion med ursprung i Västafrika. Konceptet att de flesta människor har Voodoo är faktiskt närmare Hoodoo. Hoodoo praxis inbegriper folk rättsmedel, magiska trollformler, svartkonst, och spådomar, och praktiker är huvudsakligen kristna snarare än anhängare av Voodoo. Även om det finns andliga element i Hoodoo, är det inte en religion.

Många Hoodoo trollformler och rättsmedel använda fysiska objekt tros ha andliga eller övernaturliga krafter. Liksom i andra magiska traditioner, växter, mineraler, animaliska produkter och kroppsvätskor är vanliga spell ingredienser. En persons hår, naglar, eller egendom kan användas för att göra honom eller henne till föremål för en besvärjelse. Den kristna Bibeln, speciellt gamla testamentet, anses vara en kraftfull artefakt i Hoodoo. De psalmer och andra passager läser ofta högt som en del av trollformler, och Bibeln själv kan vara en kraftfull talisman, särskilt för skydd. I Hoodoo världsbild, är Bibeln och bibliska siffror reconceived enligt övernaturliga och magiska idéer, Gud är störst besvärjare av alla, med hjälp av magi för att skapa världen på sex dagar. Europeiska och europeisk-amerikanska grimoires , eller böcker av trollformler, också hade ett inflytande på utvecklingen av Hoodoo.

En vanlig praxis i Hoodoo är att använda en talisman kallad mojo eller gris-gris . En liten påse, ofta röd flanell, är fylld med vissa poster som valts för effekten av charmen är att ha och bärs av föremålet för förtrollningen. Både valet av objekt inom mojo och det sätt på vilket påsen är knuten är viktiga för att förtrollningen. Charm är normalt bäras under kläderna och måste regelbundet "matas", till exempel med en droppe parfym, för att behålla sin styrka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.