Vad är Helikopter föräldrar?

Många föräldrar är naturligtvis måna om sina barn, särskilt under kritiska Rites of passage till exempel lära sig att köra, examen från high school och bli accepterade av de bästa college eller universitet som uppfyller deras karriär mål. Vissa föräldrar har dock stora svårigheter distanserar sig från sina barns liv, och tenderar att sväva över dem över-skyddsmarkering. Denna konstant svävande och över-protectiveness har lett till att namnge detta fenomen helikopter föräldrar .

Helikoptrar föräldrar är raka motsatsen frånvarande eller försumliga föräldrar. De kan sällan anklagas för att ignorera deras barns behov eller inte förbereder dem för vuxenlivet. Helikopter föräldrar tenderar att detaljstyra sina barns skola år, avgöra vilka fritidsaktiviteter och studier kommer att förbättra deras chanser för godkännande på mer selektiva högskolor och universitet. Lärare, administratörer skolan och rådgivare vägledning kan bli helt bekant med vissa helikopter föräldrar som ansöker överdrivet tryck att försäkra sina barn hålls på rätt spår för högre utbildning.

Även efter studentexamen, helikopter föräldrar fortsätter ofta att rita ut strategier för att förbättra barnens möjligheter att få in de bästa skolorna. En extrem underkategorin helikopter föräldrar kallas Black Hawks har varit kända för att korsa etiska linjer genom att fylla i sina barns ansökan uppsatser själva eller överdriver sina barns framgångar och utmärkelser. Black Hawks, likt snabba svar militärhelikoptrar som inspirerade deras namn, kommer att öka i snabb vid första tecken på problem med en college admissions officer eller rekryterare.

Fenomenet med helikopter föräldrar är inte ny på utbildningsområdet, men antalet överbeskyddande föräldrar har vuxit exponentiellt under de senaste åren. Med en högskoleutbildning blir ett krav för många karriärvägar, fler och fler föräldrar ser på sina barns college år som en avsevärd ekonomisk investering. Deras över-kunde protectiveness och aggressiva föräldraskap stil ses som berörda investerare tar en aktiv roll i tillväxten av deras start-up "bolag. "

Även om vissa familjemedlemmar inblandning i ett barns utbildning kan anses hälsosamt, den moraliska flexibiliteten visas med helikopter föräldrar inte. Många högskolor och universitet har infört förbud mot mobiltelefoner och andra kommunikationsenheter från klassrum inte på grund av personliga distraktion, men eftersom vissa helikopter föräldrar, främst motiverade Blackhawks, har varit kända för att sända prov svar eller annat material för att förbättra deras barns medelbetyg punkt. När helikoptern föräldrar börjar gå över etiska och moraliska gränser för att skydda sina barn från att uppleva misslyckande, de riskerar att lära sina barn att fusk eller manipulation av reglerna är godtagbar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.