Vad Taoism?

taoismen i en gammal religion och filosofi som började i Kina för ca 2500 år sedan. Tao , även transkriberas "Dao" på engelska betyder bokstavligen Way , och taoism är bara riktlinjer för att leva ett gott liv, i harmoni med naturen och universum. Taoism är samtida och kompletterar konfucianism, taoism men hävdar att föregå Konfucius-man kan ansluta sig samtidigt för både tankegångar och många gör. Religiösa Taoismen posits det förekom många övernaturliga enheter men man kan följa den vägen utan att nödvändigtvis tillskriva någon tro att den bokstavliga förekomsten av spöken och gudar. var Principerna om taoism först till uttryck i Tao Te Ching, ofta tillskrivs Lao Tzu, men moderna forskare tror att det är ett verk av många filosofer under lång tid. Det är kanske den äldsta boken i världen. I en rad gåtfulla verser, stavar Tao Te Ching på svårigheten att förstå en förståelse för hur: "Det sätt som kan gick det inte vägen. Det namn som kan nämnas är inte namnet. "

En av taoism främsta lärosatser, vilket gör det attraktivt för moderna västerlänningar, är begreppet Wu wei , eller "gör ingenting", tolkas så att det efter vägen innebär att lämna mycket liten människa prägel på naturen, men lämnar saker som du fann dem. Natur har en perfekt balans, som vi störa med vårt habegär, byggnad, förstöra, ta bort och omarbeta till naturen själv har varit dämpad.

Taoism erkänner dualiteten av livet, och yin-yang symbol, allmänt trott att representera det manliga och kvinnliga principer men egentligen representerar dualiteten av allt, är en viktig symbol både taoismen och österländskt tänkande i allmänhet. Taoismen omfatta även begreppet qi , ofta stavade ch'i eller ki , den universella kraft eller energi som bebor allting, levande och döda . Balansera qi är i fokus för den praxis som feng shui , där placeringen av ett hushåll och dess objekt kan optimeras för att skapa hälsa, välstånd och lycka.

Ritual är en viktig del av religiös taoism och de riter som är specifika för särskilda gudar och gick förfäder. Dock har ritual ett annat ställe i livet för en taoistiska än i en modern västerlänning, eftersom alla kan och bör göra sina egna ritualer utan förmedling av en präst. Hushållen har hemma altare och erbjudanden görs av chefen för hushållet, eller faktiskt en person som vill. Taoismen håller på att bli mycket populär i väst, eftersom dess principer är ofta erfarenhet av Tai Chi, Qi Gong och andra krigiska och discipliner lämplighet som importerats från Kina.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.