Inom utbildningen, som är Twice-Exceptionellt växer upp?

Twice-exceptionell barn är begåvade barn som också har inlärningssvårigheter. De representerar en unik utmaning inom utbildning och barnuppfostran, eftersom många människor är ovana vid tanken att en person kan vara begåvad och samtidigt vara handikappade. En av de vanligaste problemen som möter två gånger exceptionell barn är ett misslyckande att godkännas, vilket innebär att deras unika behov inte upp. När detta händer, två gånger i undantagsfall barnet kan falla mellan stolarna och misslyckas med att förverkliga sin fulla potential.

Faktum inlärningssvårigheter är inte ovanligt hos personer som är ovanligt begåvad. Till exempel kan ett barn vara en mycket begåvad läsare, men han eller hon kan sakna matematik och färdigheter logik, eller ett barn kan ha förmåga att komponera en symfoni, men inte kunna skriva ut sitt eget namn. Vissa funktionshinder är faktiskt samband med begåvade tendenser, vilket är fallet med tillstånd, exempelvis Aspergers syndrom, dyslexi och autism.

Twice-exceptionell barn kan förekomma i en mängd olika sätt. I vissa fall kan barnets gåvor kompensera för inlärningssvårigheter, huvudsakligen dölja funktionshindret. I denna situation får två gånger exceptionell barn hittar skolarbete lätt eller ens tråkig tills han eller hon möter ett stort hinder, i vilket fall inlärningssvårigheter manifest. Detta kan allvarligt skada för barnet, eftersom han eller hon inte kan få tidigt stöd att ta itu med inlärningssvårigheter, och barnet kan också kämpar med svårigheter att lära sig att avstå från saker som är alltför hårt eftersom allt annat är för lätt.

I andra fall kan människor bli så fokuserade på inlärningssvårigheter att de missar två gånger exceptionell barns gåvor. Detta händer ofta att dyslektiker, som kämpar med läs-och skrivsvårigheter uppgifter som barn. En dyslektiker kan skyfflas till olika pedagogiska spår som inte tillåter den studerande att utveckla andra färdigheter, med dyslexi att bli betraktad som en väsentlig försämring som måste lösas.

Många gånger-exceptionell barn kämpa med prestation och misslyckande, och ett barn som underlåter att fullgöra som förväntat kan kämpa med inlärningssvårigheter. Om till exempel, visar ett barn anmärkningsvärd och skrivutveckling men dålig muntlig förståelse, kan det vara ett tecken på att barnet har en auditiv njurfunktion, eller att han eller hon inte kan koncentrera sig på material som presenteras muntligt. Två gånger i undantagsfall Barnet kan också bli uttråkad eller rastlös av material som är alltför lätt, vilket kan leda till sjunkande resultat.

Lärare och föräldrar har börjat igen två gånger exceptionell barn och deras unika behov. Eftersom dessa barn trotsar ofta tester som används för att kategorisera barn är det viktigt för föräldrar till dessa barn att försörja sina barn så att de får den utbildning de behöver. Diskuterar barnets situation med en lärare är ett bra sätt att börja, och det kan också bidra till att anlita läkare, psykologer och andra professionella som kan ta itu med inlärningssvårigheter medan fira barnets naturliga gåvor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.