Hur kan jag lära mig om olika kulturer?

Världen är ett färgstarkt landskap med olika språk, färger hud, och olika kulturer. Det är viktigt att utveckla en förståelse för olika kulturer för att bli en väl avrundad person som är känslig för den unika kvaliteter andras. Ett sätt att utveckla denna uppskattning är att försöka lära sig om andra kulturer i världen. Det finns flera sätt att bli kunnig om olika kulturer. Ett sätt är att läsa böcker skrivna av författare från en viss kultur. Reading verk av författare som har en nära relation med en viss kultur gör att människor kan få en äkta inblick i mat, musik, språk, religion, och sätt ett liv av en viss grupp människor. Till exempel, när en lärare vill utsätta sina elever till en annan kultur, kommer hon ofta läser dessa berättelser bygger på en's folklore. Att lära sig om olika stammar av Native Americans, kan hon läsa studenter böcker som The Rough Face Girl av Rafe Martin eller Windigo's Return: A Nord Woods Story av Douglas Wood och Greg soffa. Hon kan bjuda Native American berättare att besöka klassrummet så att eleverna kan lyssna på autentiska berättelser från just den kulturen.

Ett annat sätt att lära sig om olika kulturer är att försöka lära sig ett främmande språk. En mängd av språkutbildningen böcker, programvara och ljudprogram finns på bibliotek eller bokaffärer. En person kan välja ett språk hon har alltid velat lära och lokalisera inlärningsprogram för att hjälpa henne att behärska språket.

Om hon känner sig särskilt ambitiös, kan hon registrera sig ett främmande språk klass för att lära sig i en mer formell inställning. Att få kontakt med människor som är infödda talare av språket låter henne få firsthand kunskap om en viss kultur som hon kämpar för att lära sig språket. Hon kan sträva efter att besöka delar av staden där hon kan skapa sociala kontakter med människor som är infödda talare av det språket hon försöker bemästra. En person kan lära sig om olika kulturer, om hon prover autentisk mat från en viss kulturell grupp. Söka efter restauranger som huvudnummer autentisk mat från olika länder. Om en person vill lära sig mer om regioner i Japan, Mellanöstern, Afrika, eller någon annan värld kultur, bli förtrogen med sina mat är ett stort steg i rätt riktning. Maten är en viktig del av olika kulturer och tillåter människor att få inblick i en viss kulturell grupp livsstil.

Folk som älskar att möta människor i fjärran delar av världen kanske inte kan resa själv, men de kan alltid registrera dig för en penna kompis. Internet har gjort det möjligt för människor att överensstämma med andra från olika länder bara genom att logga in på world wide web. Flera webbplatser erbjuder Brevvän tjänster, erbjuder att ansluta personer med penna vänner runt om i världen. Motsvarande med människor från andra länder via e-post eller snigelpost är ett annat bra sätt att bekanta sig med olika kulturer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.