Hur kan jag ha en bättre relation med min I-lag?

En person hand plockar sin make, i vetskap om de klarar sig bra med dem. Så är inte fallet med dina släktingar, dock. De kommer tillsammans som en del av en paketlösning. Argument eller spänning med dina släktingar kan leda till problem med din partner i framtiden. En insats kan och bör göras för att få en bättre relation med dina släktingar och förhindra en familj fejd på vägen. Det första steget i att förbättra relationen med din i-lagar är att acceptera det faktum att du inte kan ändra dem. När någon har uppfört ett sätt hela sitt liv, de är oförmögna till förändring. Det bästa du kan göra är att ändra din reaktion på deras beteende.

distanserar dig från några slagsmål eller fejder som sker mellan din make /maka och hennes familj. Engagera dig bara lägger bränsle på elden. När familjen fejden upphör, kommer ni att sluta se ut som den onde och, beroende på karaktären av dina släktingar, som kanske aldrig förändras. Det är normalt för familjer att gräla, men för att upprätthålla en rimlig relation med dina släktingar, bör du hålla sig borta från det.

Lär känna din i-lagar som människor, och inte bara som din mor-in-law eller far-in-law, tar lång ansträngning. Det kommer att vara värt det i längden ändå, och kunde du kanske upptäcker att du faktiskt gillar dem. Försöka bjuda in dem till lunch eller middag, där du kan prata utan att vara ett sidospår. Ring själv, så det verkar inte som det är deras son eller dotter idé.

Även om det kanske inte gillar det, det finns en god möjlighet att dina släktingar känner obekväm runt dig också. Detta kan få dem att behandla dig med likgiltighet eller fientlighet. Försök att underlätta denna tafatthet genom att göra dem bra i ditt hem. Erbjuda dem en drink, engagera dem i samtal och försöker inte undvika att bli omkring dem.

Det finns tillfällen där människor tar avstånd från sina släktingar, eftersom de känner att de kan förråda sina egna föräldrar. Det finns ingen skada att älska båda sidorna av din familj. En god relation med dina släktingar kommer bara att leda till en bättre relation med din make. Om detta är en känsla man inte kan övervinnas, kan det vara en god idé att söka rådgivning. Det kan bli djupare frågor som behöver utforskas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.