Hur hittar jag en litterär agent?

Om du har en bok eller manuskript som du vill publicera, sedan hitta en litterär agent kan vara det första steget. Många säger att det är lättare att gå mot en förläggare direkt snarare än att försöka hitta en litterär agent. Detta är sant, men en agent gör mycket mer än bara presentera ditt arbete för förläggarna.

Först av allt, hur kan du vara säker på att du verkligen behöver en litterär agent? Om du inte har goda kunskaper i förlagsbranschen eller hur man bäst kan sälja dig själv och ditt arbete, då du kommer förmodligen att behöva en agent. Om du inte vet hur man får bästa möjliga pris för din bok eller lämpliga förlag att metoden behöver du en agent. Dessutom, om du inte har tid att spendera på försäljning och redovisning från ditt arbete, få en agent. Det finns bokstavligen tusentals litterära agenter, varav många har arbetat som redigerare i förlagsverksamheten . Folk väljer oftast att vara litterära agenter, eftersom de älskar böcker, men de har också att göra en dräglig. När finna en litterär agent, kom ihåg att de är professionella och din inställning till dem bör också vara professionell. När du kontaktar en litterär agent eller byrå, se till att de hanterar den typ av arbete ni lägger fram för dem. Många resebyråer och byråer specialiserade på vissa områden. Vissa handtag bara faktaböcker, och vissa behandlar arbete speciellt för TV och film. Men många större byråer har många redaktörer att hantera olika specialområden.

Många författarnas böcker omfattar listor för litterära agenter. Dessa böcker lämna ut namn, telefonnummer och e-post information av agenter. Ännu viktigare, står det oftast den typ av böcker som varje litterär agent handlar i. Det borde vara en enkel sak att ringa en myndighet och be för ett ombud eller redaktör att skicka dina alster till. Även fråga om det finns inlämnande riktlinjer, såsom följebrev eller prov kapitel. Se till att ditt arbete skrivs prydligt. Följebrevet skall endast tillhandahålla information som är relevant för ditt arbete. En litterär agent har kompetens att berätta inom några minuter från följebrevet och inlämning om boken kommer att vara något bra eller inte. Lägga till rader som, Min familj och vänner tror att all min bok är bra , inte kommer att imponera på en litterär agent. Förklara i brevet varför du skrev boken och vilken målgrupp du tror att det kommer att attrahera. Om du har några yrkesmässiga skriver referenser, ange dem i ditt personliga brev. Lämna en återupptas om det är av någon betydelse för ditt arbete. Kom alltid ihåg att skicka ett porto betalas upp egna anslag för återsändande av ditt arbete.

Om en litterär agent går med på att träffa dig, behandla mötet som en informell anställningsintervju. Agenten kommer att vilja bedöma din sociala kompetens. Reklam och marknadsföring kommer att bli mycket lättare för ombudet om du är bra på att sälja dig själv och ditt arbete.

Om ditt arbete avvisas av litterära agent eller organ, prova en annan byrå. Butiken runt och inte bli modfällda av avslag. Agenten får inte känna att ditt arbete är lämpligt för hans eller hennes särskilda organ. Inte tjata agenter för orsaker eller förklaringar till varför ditt arbete förkastades. Skriften är ytterst konkurrensutsatt, och du kommer att vara upp mot många yrkesverksamma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.