Vem är zigenare?

zigenare är känt mer politiskt korrekt som den romska eller romer, eller romerna. Romerna är en etnisk grupp med ursprung i den indiska subkontinenten som nu lever i Europa, Mellanöstern och Amerika. Största population av romer är på Balkan, där de har bott sedan runt den 14: e århundradet. Termen Zigenarna uppstod eftersom romerna ansågs en gång av misstag ha sitt ursprung i Egypten. Deras indiskt ursprung var först nyligen bekräftats genom språklig och genetiska bevis.

Varför det romska folket som ursprungligen hämtats från den indiska subkontinenten är en fråga om spekulationer, men de hade gått in i Bysantinska riket från 11-talet och spred sig över hela Europa under medeltiden. Eftersom deras utseende och kulturen skiljer sig från dem runt omkring dem, ansågs romerna utomstående och fick omfattande fördomar, ett problem som tyvärr fortfarande idag. Romerna har fallit offer för slaveri och folkmord förutom mindre dramatiska former av diskriminering. Romerna, liksom judarna var ett viktigt mål för Förintelsen.

Roma fortsätter att lida förföljelse i hela världen, och den populära bilden av zigenare som reser lurendrejare tyvärr kvarstår, även anti -diskrimineringslagstiftningen har varit till hjälp i vissa fall. Romani vanligtvis inte själva identifierar sig som zigenare, och många tycker att ordet stötande. Nomadiska grupper av alla slag, ofta men inte alltid en viss etnisk grupp, romani eller på annat sätt, ofta som derogatorily som "zigenare. "Ändå är romer officiellt kallas zigenare i många länder, även om termen är ordentligt aktiverade när man hänvisar till den etniska gruppen.

Romer har stereotypa som vidskepliga, nomadiska och bedrägliga. Även om de har historiskt levde ett nomadiserande livsstil, de flesta bor nu i permanentbebodda. Den nära sammansvetsat karaktär typiska romska familjen, tillsammans med deras ovilja att ge upp sin kultur och språk för att assimilera i det större samhället, har tyvärr inspirerat främlingsfientlighet.

På en mer positiv anda, har romerna behållit en rik kultur som en följd av deras ovilja att tillgodogöra sig, och deras musik har varit särskilt stort inflytande i genrer från klassiskt till rock. Roma musik har inspirerat musiker i hela Östeuropa och därefter, även kompositörer Franz Liszt och Johannes Brahms. Jazz, bolero och flamenco musik är också kraftigt skuldsatt Zigenarmusik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.