Vem är Vivien Leigh?

Vivien Leigh (1913-1967) var en mycket framgångsrik skådespelerska, huvudrollen i 20 filmer under loppet av sin livstid och att hämta hem Oscar för två av dem. Hon är mest känd för sin Oscar vinnande roll i 1939 års film Borta med vinden , även om hon också spelat Blanche Dubois i Linje Lusta 1951, för vilken hon vann en Oscar också. Vivien Leigh är ihågkommen som en häpnadsväckande vacker kvinna, med uttrycksfulla drag och en distinkt välvda ögonbryn.

föddes Vivien Leigh i Darjeeling, Indien, där hon bodde fram till 1920. Hennes brittiska föräldrar hade velat åka hem till England, men beslöt att stanna kvar i Indien efter första världskriget, eftersom de ansåg att det skulle vara säkrare. Efter återkomsten till England, var inskriven Vivien Leigh i ett kloster skola, eftersom hennes mamma tyckte att det skulle ge sin dotter med bästa möjliga utbildning. Under Vivien tid i klostret på Sacred Heart, presenterade hennes mor henne till teatern och Vivien Leigh också medverkat i många produktioner skolan.

Redan vid ung ålder, slog Vivien Leigh observatörer med sin skönhet, delikatess, och balans. I början av 1930-talet, avslutade hon sitt kloster och slutar skolutbildning och gifte Leigh Holman, advokat. Efter att hon fött en dotter 1933, deltog Vivien Leigh Royal Academy of Dramatic Art i London för att förfina sin skådespelarkarriär färdigheter. År 1934 vann hon en liten roll i Things Are Looking Up och infördes till vita duken.

Vivien Leigh fortsatte att vara i en rad populära brittiska filmer, däribland The Mask of Virtue 1935, som förvandlade henne till en stjärna över en natt. Leigh Holman började misstänka att Vivien Leigh hade mer än ett flyktigt intresse av att agera och insåg att hon troligen inte skulle bli lycklig som maka och mor ensam. 1937 lämnade Vivien Leigh Holman för Lawrence Olivier, som hon följde till Amerika 1938. Det var den här resan till Amerika som slutade i Leigh mest berömda roll, som Scarlett O'Hara i Borta med vinden , i motsatt Clark Gable. Hon fångade kärlek bio publiken på båda sidor av Atlanten med den roll och det anses fortfarande vara en av de bästa roller hela tiden, i ett av de bästa filmerna genom tiderna. Uppmuntrad av sin framgång i filmen, testade Vivien Leigh för många andra Hollywood-filmer, så småningom visas i Waterloo Bridge 1940.

Vivien Leigh medverkat i ett antal filmer under krigsåren, men hennes liv tog flera dåliga varv under denna period. Hon hade hälsoproblem förvärras av en infektion med tuberkulos, och hon kämpade med sin personliga liv och roller skärm. Till skillnad från många skådespelerskor som lider personliga svårigheter, dock Vivien Leigh var mycket populär i biljettbokningen, gör flera höga Avlidna under 1940-talet och 1950-talen.

Vivien Leigh sista roll var i 1965 produktion av Ship of Fools , och hon föll för tuberkulos två år senare. Vivien Leigh fångade många föreställningar med hennes fantastiska utseende och glödande personlighet, och hon nämns ofta som en av de mest berömda Hollywood skådespelerskor genom tiderna. Hade hennes liv inte förkortas av tuberkulos, Vivien Leigh antagligen skulle ha fortsatt att göra många bra filmer i sin medelåldern, som andra skådespelerskor som Katharine Hepburn gjorde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.