Vem är Tim Russert?

Timothy John Russert har kallats en institution, en ikon i svensk politisk journalistik som var älskad och respekterad av kollegor, vänner och även några motståndare. Född 7 maj 1950 i Buffalo, New York, gjorde Tim Russert hans namn och rykte som länge moderator det politiska intresset visar Meet the Press på NBC. Han tjänstgjorde också som Washington Bureau Chief på NBC. Sitt inflytande i den politiska världen och hur de omfattas av journalister gav honom en plats under 2008 på de 100 mest inflytelserika människor i världen förteckning som offentliggjorts av Tid magazine.

Tim Russert var mycket högljudd i sin uppskattning för möjligheten att delta i katolska skolor, som det hårda arbetet med sin far, Timothy Joseph Russert, kärleksfullt smeknamnet "Big Russ. " Efter examen från Canisius High School , Russert gick John Carroll University, tjänar en kandidatexamen 1972. Han fortsatte med att förtjäna sitt Juris doktor 1976 från Cleveland-Marshall College of Law. Russert började sin karriär inom politiken, inte i journalistik som vissa tycks tro. Han började arbeta för demokratiska Daniel Patrick Moynihan kampanj för New York senator 1976. Efter den framgångsrika kampanjen arbetade Russert som Moynihan stabschef i fem år. Han fortsatte att arbeta för demokratiska Mario Cuomo i flera olika roller.

År 1991 började Tim Russert som moderator Meet the Press, som stadigt har blivit allt populärare med åren. Varje hoppfull politiker värd sitt salt tvungen att göra ett framträdande på Meet the Press, med hopp om att göra det med livet i behåll. Medan Tim Russert har alltid förespråkat som en mycket rättvis och vänlig moderator höll han varje gäst ansvarig för alla åtgärder både förr och nu. Han var berömd för sitt intensiva förberedelser för varje intervju, och hans omfattande kunskaper om politiska frågor för tillfället. Russert sägs ha myntat "röda stater /Blue States" utseende av republikanska och demokratiska dominerade stater, och framgångsrikt förutspådde slagfält stater i 2000 och 2004 presidentval. När han kommenterade aktuella frågor, tittare och politiker lyssnade.

Förutom sitt inflytande över politik och journalistik, var Tim Russert en storsäljande författare. Han skrev en hyllning till sin far i 2004 med Big Russ och Me , som han följde med Wisdom of Our Fathers: Erfarenheter och brev från döttrar och söner under 2005. Russert fått otaliga utmärkelser och utnämningar, däribland 48 hedersdoktorer, av Edward R. Morrow Award, Allen H. Neuharth Award for Excellence in Journalism, och till och med en Emmy.

Trots att han led av en hjärtsjukdom i år, föll Tim Russert offer för en oväntad hjärtattack medan han var på jobbet, den 13 juni 2008. Han lämnade kvar sin hustru, Maureen, son, Lukas och hans älskade föräldrar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.