Vem är Sailor Jerry?

Norman "Sailor Jerry" Collins var en framstående amerikansk tatuering konstnär, som många människor betraktar som fadern av modern tatuering. Under sin livstid utvecklat Sailor Jerry ett antal innovationer för tatuering som fortsätter att användas till denna dag, och flera framstående amerikanska konstnärer tatuering kan spåra linjen av sin utbildning till Sailor Jerry. Arvet från Sailor Jerry bor också i form av Sailor Jerry Limited, ett bolag som äger licenser för att Collins originalkonst.

Norman Collins först gick till sjöss 1930, när han var 19 år gammal . Liksom många seglare, infördes Collins i konsten att tatuering i Asien, där sjömän traditionellt fick tatueringar för att fira sina resor och äventyr på öppet hav. Sailor Jerry tog särskilt intresse för tatuering, lära sig grunderna och så småningom öppna sin egen butik i Honolulu, men han fortsatte att överensstämma med framstående asiatiska tatuerare under hela sitt liv. Sailor Jerry gjorde affärer i Chinatown, precis som alla andra tattoo artisten på Oahu, eftersom detta var den enda region där tatuering var tillåtet. När Sailor Jerry öppnade sin egen butik, började han förfina konsten att tatuera dig, skapa ett brett utbud av egna pigment och förbättra säkerheten och kvaliteten i arbetet tatuering. Han är allmänt erkänd som en av de första tatuering artisten att ha ett avlopp protokoll för hans affär som ingår färska barr och rengöras verktyg, och han utvecklade en rad säkrare pigment. Sailor Jerry arbete var att sista, med befintliga Sailor Jerry tatueringar på levande personer fortfarande snygg efter år av slitage.

täcktes väggarna i sin butik i sin egen tatuering blixt, mönster utvecklas för snabb och enkel tatuering. Sailor Jerry var känd för att ha ett sinne för humor, och hans verk ofta framhävs roliga siffror och humoristiska teman, ofta ingående i hans typiska all-huvudstäder handstil. Hans arbete framhävs ofta frågor av intresse för sjömän som fryntlig kvinnor, som förknippas med militärtjänst, historiska skepp, och så vidare, och det var känt för dess detaljer och kvalitet.

>

Sailor Jerry aldrig helt svalt ankaret, ofta tar ledigt för att resa, och hans tatuering arbete blev så kända att han började lägga till "The Original" till sitt visitkort och reklammaterial, så att folk visste vilka de var hantera. Vid sin död 1973, kontrollen över sin egendom överförs till Ed Hardy och Mike Malone, två tidigare studenter som båda är kända för sin skicklighet i "old school" tatuering som det praktiseras av Sailor Jerry.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.