Vem är Robert Kraft?

född den 5 juni 1941 i Brookline, Massachusetts, Robert K. Kraft är en välkänd affärsman och grundare av Kraft Group. Som sådan, övervakar Robert Kraft ett företags imperium som producerar ett brett sortiment av papper och förpackningar, produkter underhållning och evenemang, samt en omfattande satsning på idrott. Kraft är också förknippat med ett antal investeringar, inklusive fastigheter och projekt eget kapital. Robert Kraft fick sin utbildning vid Columbia University, där han utexaminerades 1963. Kraft fortsatte därefter till Harvard, där han tog en MBA från handelshögskolan 1965. Hans inträde i näringslivet var med Rand-Whitney-gruppen, som han senare förvärvade. Av 1972 hade Robert Kraft grundades International Forest Products, som tjänade som en handelsplats enhet i papper råvaror. Kraft behåller kontroll över bägge enheter i dag, vilket ger honom en prestigefylld plats inom pappersindustrin runt om i världen. Kraftpapper anses vara av högsta kvalitet och anses ofta vara en standard för industrin i allmänhet.

Tillsammans med sin närvaro inom pappersindustrin, är Robert Kraft också välkänt inom idrottsvärlden. Lång tid fan av New England Patriots, började Kraft att köpa optioner i Sullivan Stadium 1985, som då var hemmet stadion för laget. Så småningom köpte Robert Kraft arenan efter ägarna förklarat sig i konkurs och döptes anläggningen Foxboro Stadium 1990. Dessa åtgärder lade grunden för ett eventuellt förvärv av Patriots själva, som uppnåddes under 1994. Robert Kraft förvärv av Pats bidrog också till att laget skulle vara baserat i New England. Robert Kraft har fortsatt att expandera sin närvaro i idrottsvärlden. År 1996 grundade han New England Revolution, ett Major League Soccer team. Kraft uttryckte intresse för engelsk fotboll, eller fotboll, på senare år, även investeringsplaner inte bära frukt. Kraft Family Stadium öppnades i Jerusalem år 2000, och ger möjligheter till ett brett utbud av sportevenemang. Ett erkännande av hans generösa stöd till friidrott programmet vid Columbia University, spelfältet vid Lawrence A. Wren Stadium hette Robert K. Kraft Fält under 2007.

Robert Kraft är känd för sin filantropiska fungerar lika bra. Tillsammans med stöd till sitt alma maters, är Kraft en regelbunden medarbetare till Boston College, Boys and Girls Clubs of Boston, och Dana Farber Cancer Institute. Gift sedan 1964, är Robert Kraft och hans fru Myra känt för att ha donerat flera miljoner dollar till ett antal välgörenhetsorganisationer och organisationer som är aktivt engagerade i frågor som rör sjukvård, ungdomsidrott, och stödtjänster för barn och kvinnor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.