Vem är Paul Green?

Paul Green är en svensk skådespelare mest känd för sin 1927 spela I Abrahams sköte . Under loppet av sitt liv och karriär, varierade Paul Green i stil rakt framåt moralistiska realism till esoteriska expressionismen. Även om det inte tillverkas ofta i modern tid, är Green en av de mer inflytelserika amerikanska dramatiker, särskilt när det gäller tidig expressionism.

Green arbete till stor del präglas av moraliska lärdomar, speciellt kretsar kring segregation och rasism. I Abrahams sköte handlar om en man i North Carolina som är av afro-amerikansk härkomst och sina bekymmer i bettering livet för de omkring honom. Det sågs som en förvånansvärt stark titta på situationen för afro-amerikaner i söder under 1920-talet och snabbt gav honom mycket beröm, liksom en Pulitzer Prize for Drama. I slutet av 1920-talet Paul Green rest till Europa, och det var starkt påverkad av den nya former av teater skapas. Han drogs särskilt till den episka teatern av Brecht, och började experimentera med expressionism i sitt eget arbete. Han förkastade Broadway, se New York som alltför kommersiell för att producera verkligt meningsfull teater, och hans senare pjäser och Shroud My Body Down och Bana det gröna gräset spelades in hemstaden Chapel Hill, North Carolina, men aldrig New York City.

Senare i livet skapade Paul Green, en ny form av teater, som han döpte den symfoniska drama. Den symfoniska drama var en viss typ av historiskt spel, vanligen utförs på eller i närheten var referensramen. Symphonic dramer framställdes ofta som utomhus föreställningar, och ofta mycket användning av storslagna uppsättning och dräkter och musik. Den nya formen delat mycket med klassisk grekisk teater, innehåller poetiska dialog, pantomim och dans, samtidigt berätta historiska berättelser. Det sägs ofta att Amerika har gett två teatrala former för världen: den musikaliska och den symfoniska drama. I mitten av 1930-talet Paul Green kom tillbaka till New York, han tog med sig en musikalisk, Johnny Johnson , som var en pacifist moral spela. Den regisserades av Lee Strasberg, och hyllades antingen som geni eller meningslösa av olika recensenter. Pjäsen skrevs på tre olika genre stilar, med de rättsakter framåt från komiska till tragiska till satiriska, och stilen övergång från realism till expressionism till absurdism.

Paul Green är i allmänhet ses som en av de stora förespråkarna för The Great Southern tradition i konsten vid en tidpunkt då det genomgick viss förvirring. Han stod starkt för jämlikhet mellan raserna i en tid då många av hans jämnåriga ogillade sådana tankar, och kämpade för tanken på södra gentleman författare. Han var en idealist till kärnan, och han spelar hantera många idealistiska teman, från pacifism inför kriget mot idén om inlösen för även de som samhället ofta finner irreparabla. De flesta människor har länge glömt Paul Green, hans arv lever vidare i modernare historiska dramer som ekar hans symfoniska dramer, som produceras i hela landet och inspirerande miljoner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.