Vem är Mike Ness?

Michael James Ness är en amerikansk musiker som är mest känd för sitt arbete som gitarrist, låtskrivare och sångare som en del av punkrockband Social Distortion. Född i Stoneham, Massachusetts den 3 april 1962, tillbringade Mike Ness flesta av hans tidiga år i Kalifornien, uppväxt i Orange County området. Det var i de sena tonåren och tidiga tjugoårsåldern som Ness blev inblandade punkrockvåg i slutet av 1970-talet och började skapa sig ett namn inom genren.

Problem i hemmet ledde till Mike Ness gå ut på egen hand vid femton års ålder. Under de första månaderna borta från hemmet, engagerade Ness med narkotika och även engagerad i några småbrott. Dock började sin inledning till punk musikscenen att påverka i riktning mot hans liv. Redan en blivande musiker, blev Mike Ness del av bandet påsk och började vässa sin musikaliska kotletter i klubbar runt området.

Av 1978, var intresserad Mike Ness att utforska sin egen musikaliska bana inom genren av punkrock. Han bildade gruppen Social Distortion under det året och började skriva låtar för bandet att utföra. Som rykte Social Distortion började växa, började bandet att dra till sig uppmärksamhet i punk samhället. Småningom, säkrade Mike Ness och Social Distortion ett skivkontrakt med skivbolaget Posh Boy Records. Förhållandet ledde till 1981 års utsättning av bandets första Extended Play rekord titeln, Mainliner /Lekhage. Detta följdes upp två år senare, med lanseringen av albumet Mommy's Little Monster på 13th Floor Records.

Decenniet av 1980-talet såg Mike Ness arbetar med flera olika musik och låtar karriär. Under detta årtionde fortsatte Ness att arbeta med Social Distortion, men också var en del av gruppen påsk, dök upp i flera musikvideos och även tillbringat en tid arbeta som ett hus målare. Droger fortsatte att vara ett problem i Ness-talet, så småningom kan leda till en karriär i ett läkemedelsbehandling och program för tillfrisknande. År 1988 var Ness tillbaka på heltid med Social Distortion, och redo att fokusera på att göra musik med gruppen.

signering med Epic Records 1989 och trädde Mike Ness och Social Distortion in i en period som är avsatt som en stadig mängd kreativa produktionen. Mellan 1989 och 1996 producerade bandet tre album och en mängd ursprungliga musikaliska kompositioner. Fans bjöds på både inspelade och oinspelade låtar av Ness, vilket bidrog till att göra sina konserter extremt populära. Flödet av kreativa fortsatte efter att bandet lämnat Epic 1996 med en sammanställning av äldre arbete och ett livealbum som utfärdats enligt Mike Ness s nybildade Time Bomb Recordings.

Det nya århundradet såg Mike Ness fortsätter att spela in på en del av Social Distortion samt utgivande av nya utgåvor under eget namn. Ness gör sitt hem i Santa Ana, Kalifornien, tillsammans med fru och två söner. Social Distortion fortsätter att vara en stor del av sitt liv, både som en inspelning och en turnerande band. Gruppen, featuring Mike Ness, planer på ett nytt album att släppas under 2008.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.