Vem är Mel Brooks?

Mel Brooks är en prisbelönt amerikansk författare, regissör och producent av film och teater. Hans långa karriär och många framgångar har grundats på ett unikt sätt att bred komedi. Ett av de endast underhållare att ha en en Oscar, en Emmy, en Grammy och en Tony, har Mel Brooks varit ett enormt inflytande på världen komedi under många decennier.

Brooks föddes 1926 i en judisk familj i Brooklyn, New York. Han var ett sjukligt barn, och ofta föremål för mobbning. Liksom många andra komiker, lärde Mel Brooks att hantera sina svårigheter och få vänner genom komedi och humor. På populära semesterorter hela Catskill, började han sin karriär som underhållare, som fungerar som en ceremonimästare och ståuppkomiker.

Vid 17 års ålder gick Mel Brooks i armén och tjänstgjorde som ingenjör , strider i Ardenneroffensiven under andra världskriget. Efter krigsslutet återupptog han sina stand-up jobb i Catskill. En av hans namnteckning sätt att vakna upp en publik som inte svarar var att dash utanför scenen, dyka in the resort pool påklädd, och sedan återvända och fullfölja sin gärning under blöt.

Brooks började skriva komedi och arbetar med tidig komedi TV skiss visar, såsom Your Show of Shows . Han började också skriva och producera levande teater vid den här tiden, trots att han tjänade främst som en TV-författare. År 1963 kom hans första stora framgång med kortfilmen The Critic som skulle vinna en Oscar för Bästa Kortfilm Film. Större framgång snabbt följde med TV-show Get Smart , som skrevs tillsammans med Buck Henry. En av Mel Brooks "mest kända verk är The Producers , en film om två teatern producenter som vill göra en fruktansvärd Broadway show. Sedan den ursprungliga filmen 1968, som vann Brooks en Oscar för bästa manus, The Producers har anpassats till en otroligt framgångsrik musikalisk lek och la en nyinspelning av film med Matthew Broderick och Nathan Lane.

Ett vanligt samarbetespartner Mel Brooks var skådespelare och författare Gene Wilder. Vildare huvudrollen i The Producers och Brooks 1974 film våras för sheriffen . Deras tredje samarbete, Young Frankenstein , är skriven av Wilder och Brooks, och är fortfarande en mycket populär komedi i det 21 århundradet. År 2006 skrev Brooks manuset till en musikalisk version av showen, som hade premiär på Broadway 2007.

Stilen Brooks har utvecklats under åren är mycket bred komedi. Mest Mel Brooks produktioner funktionen många syn gags, pratfalls, och massor av sexuell humor. Han kombinerar inslag av komedi och parodi med parodier på auktoriteter och personer i mäktiga positioner. Han är känd för att bortse från eventuella begreppet politisk korrekthet i skrivandet och vanligtvis gör narr av människor som är kränkta av hans arbete.

När The Producers återuppstod på Broadway under 2001, fanns mycket kritik planat på skildringar av judiska folket, homofile, och tyskar. Mel Brooks, i sin klassiska stil, valde att helt ignorera all kritik, även om man tar tid på tal bevilja godkännande för att tacka Hitler för att han är så lätt att göra narr av scenen. Hans vanvördiga stil komedi har gjort honom till en av de största influenser på modern humor in the 21st Century.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.