Vem är Meher Baba?

Meher Baba, som betyder "Barmhärtige Fader" till sina följeslagare, föddes som Merwan Sheriar Irani den 25 februari, 1894 i Pune, Indien. Han var en religiös ledare för många i Indien och i hela världen och hävdade att han var Avatar, som är en reinkarnation av det högsta väsendet, eller Gud, här på jorden.

upp som en zoroastrier levde Meher Baba de första 19 åren av sitt liv som en typisk indisk pojke. Han var dock en speciell pojke, som var mycket populär, intelligent, begåvad med språk och väl bevandrad i litteratur och religion. Han älskade musik och cricket, och det var inte förrän en tillfällighet möte med en muslimsk andlig "master" som med en kyss på pannan, vaknade Meher Babas andliga sida.

Under de närmaste åren Meher Baba skulle träffa andra indiska andliga ledare som skulle börja forma sitt andliga filosofi. Han gick på vad som rapporteras vara en nio månader snabb, och så konsumeras i sina betraktelser, han var tvungen att slå huvudet i en sten att förbli förankrade i den fysiska världen. Meher Baba fick stadigt anhängare under de närmaste åren och därefter grundade House of the Master, eller Manzil-e-Meem i Bombay 1922. Här Meher Baba och hans följeslagare funderade, fastade och övade lydnad mot Guds ord. Två år senare startade han en fri skola han namngav Prem Ashram som var öppet för alla, oavsett kast.

Meher Baba tystnade den 10 juli 1925 och förblev så fram till sin död den 31 juli 1969. Han bestämde att eftersom människan inte skulle lyssna på Guds ord, skulle han tiga. Hans tystnad inte långsamt hans växande gruppen av anhängare, eller sakta ner sin spridning av "evangelium". Meher Baba reste mycket i hela USA och Europa på 1930-talet och lockar kändisar och liknande. Hans lärjungar varje månad fram en publikation kallas Meher Baba tidning som inkluderade hans diskurser, omsorgsfullt transkriberade genom mödosamt kommunikation med honom. Discourses av Meher Baba, , trycktes i fem volymer, som täcker diskurser 1939 till 1954. Den senaste utgåvan, kallas den sjätte upplagan, anses vara den mest kompletta, och redigerades av Meher Baba själv.

1949 Meher Baba inlett vad han kallade "Det nya livet", som var ett liv i misär. Han och några anhängare reste runt i Indien tigga för mat och husrum. Det var hans uttalande om att folk skulle fly material innehav och allt som skulle hindra andlig upplysning. Meher Baba skulle vackla mellan offentliga framträdanden och resor med perioder av djup ensamhet hela sitt liv.

Hans viktigaste lärdomar hänvisas till att livets syfte var att förverkliga absolutenessen och singularitet av Gud, som är inneboende i allting. Själar, som är under ständig utveckling, nå mänsklig form där bara då de kan nå full andlig medvetenhet.

Meher Baba bodde de sista decennierna av sitt liv linkade av två allvarliga bilolyckor, och dog 1969. Till denna dag är han en andlig ledare och kulturell ikon för många i hela världen. Även om det finns någon organiserad religion att Meher Baba skapats eller förespråkar, påverkar det den dyrkan många göra på en daglig basis. Årligen, anhängare observera 10 juli som "Silence Day," när de tar dagen för att meditera på deras andlighet och lära Meher Baba.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.