Vem är Marco Polo?

Marco Polo föddes den 15 September 1254 i Venedig, Italien. Född i en familj av aktörer, växte Marco Polo på historier utfrågning familj av resor och äventyr. Hans far, tillsammans med två bröder flyttade om i många år, boende och handel överallt från Svarta havet till Egeiska havet till dagens moderna Uzbekistan. Detta ingöt i Marco Polo två av de största älskar i sitt liv: resor och handel.

Det var Marco Polos far som först reste den berömda kinesiska Sidenvägen. Ett par år efter den ursprungliga resan, gick Marco Polo sin far på en upprepning resa för att se Kublai Khan. Vad hade ursprungligen planerat som ett kort besök blev en 17-års hemvist i den kinesiska imperiet. Marco Polo blev Khan favorit, och följde honom i offentlig verksamhet i hela riket.

Marco Polo återvände till Europa under 1291, där han omedelbart blev inblandad i familjen elhandel. Under denna tid dikterade han också många av hans äventyr Rustichello, en romans författare, som skrev boken Il Milione (The Million), senare traduced till engelska som "The resor med Marco Polo. "Marco Polo är ibland felaktigt identifieras som första västerlänning att nå Kina. Han var inte. Faktum är att många upptäcktsresande före honom besökte Khans hov. Vad gör Marco Polo så minnesvärd det faktum att han levde i Kina för tillräckligt med tid för lära sina tullar och uppleva vardagslivet i första hand.

När Il Milione offentliggjordes, blev han en omedelbar kändis. I en tid där Asien förmörkades i ett sådant mysterium att västvärlden, var boken en portal till en mystisk och magisk värld. Detta var både en välsignelse och en förbannelse för Marco Polo, som ofta fick utstå grym skämt från lokalbefolkningen som inte trodde historierna berättas i boken.

Marco Polo blev en förmögen handlare senare i livet, men han aldrig lämnade Italien på egen expeditioner. Han agerade som konsult eller sponsor till andra resenärer, och han ofta hjälpte andra köpmän etablera sina verksamheter handel med öst. Han gifte sig sent, vid en ålder av 46, och hade tre döttrar. Marco Polo dog den 8 januari 1324.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.