Vem är Lucille Ball?

Lucille Ball, född 6 augusti 1911 i Jamestown, New York, är känd och älskad över hela världen som "Lucy". Lucille Ball gjorde allt i underhållningsbranschen-från spelfilm till radio till tv och även vissa modellering och vaudeville. Hennes situation komedin "I Love Lucy" låg på nummer ett i TV betyg för fyra av de sex år som det sändes.

Ball slogs av tf bug som en tonåring och sluta skolan vid 15 års ålder att fullfölja sin dröm. Hon hittade inte mycket handlar arbetet i sina tidiga år, men i stället blev framgångsrik som modell. När hon var 18 år gammal, men skulle hon börja en karriär som skulle omfatta över 70 långfilmer. Till en början hade Ball icke fakturerad lite delar, då hon annonserades som Diane Belmont innan hon blev känd som Lucille Ball. Hon var under det första kontraktet med Columbia 1934 och sedan Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) 1943. Hon blev snabbt en duktig skådespelerska, men ännu inte utbrytning star hon senare skulle bli.

Tre år innan "I Love Lucy" debuterade den 15 oktober 1951, spelade Lucille Ball en hemmafru på radion visa "My Favorite Husband. "Radion fungerar utställningsmonter hennes talanger, såsom hennes distinkta, underhållande röst. Lucille Ball gjorde hennes roll radio hemmafru roligt och intressant, men det var tv som gjorde det mesta av hennes talanger. Innan Lucille Ball, världen hade aldrig sett en så vacker kvinna agera ganska så fånigt på tv. Fysisk komedi var mannens domän, med till exempel Dick Van Dyke och Three Stooges. Men åsynen av Lucille Ball's Lucy Ricardo druvor karaktär stampa i ett kar upp på knä och försökte efterlikna den italienska kvinnor krossning druvor, var hilarious. Vägen Lucy försökte hålla jämna steg med det löpande bandet i en chokladfabrik som fyllning godis i sin hatt, hennes mun, båda kinder med blicken utbuktning var definitivt en av de roligaste och mest ihågkommen scener i historien om tv.

Lucille Ball, som Lucy Ricardo hade endearing kvalitet är större än livet och ändå mycket jordnära. Till exempel, gråter Lucy skratt, och fysiska rörelser var överdrivet ofta och hennes personlighet var vägen över toppen. Lucy var alltid intrigspel hur man tar sig in i nöjesbranschen och tro att hennes make försökte lura henne. Men även med de comic-strip ljusrött hår, Lucille Ball aldrig gjorde tecken till en platt karikatyr, utan snarare som en väl avrundad, trovärdigt och älskvärda karaktär.

Lucille Ball's Lucy Ricardo var verkliga för publiken som en mycket välkommen gammal vän. Hon gav en känslomässig uppriktighet till Lucy att publiken kände. Till exempel, nästan barn-liknande jämmer och snyftande som karaktärens vanlig reaktion när hennes planer gick snett, som de alltid gjorde, var säkert överdrivna, men roliga och trovärdigt alla på samma gång.

Ball vann fem Emmy Awards och 1984 var hon den första kvinnliga träda The Television Academy Hall of Fame. Hon och Desi Arnaz, som spelade Lucy's make Ricky på showen, var gifta i 20 år och hade två barn, Lucie och Desi Jr

Lucille Ball fått Desilu Productions äganderätten efter henne och Desi skilsmässa 1970 och fortsatte med att producera tre "Lucy" i serien "The Lucy Show," "Here's Lucy" och "Livet med Lucy. " Den sistnämnda var en flopp och drogs efter åtta veckor på luften, men hennes fans älskade och fortsätter att älska Lucille Ball. "I Love Lucy" är fortfarande såg i syndikering repris av många människor i världen idag. Lucille Ball dog 26 April 1989 av akut aorta aneurysm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.