Vem är Jon Stewart?

Komikern Jon Stewart är mest känd för sitt unika varumärke av politisk satir. Som värd för Comedy Central's The Daily Show , Jon Stewart frågor faux nyhetsinslag om olika aktuella händelser. Men, som en hyllning till hur långt Jon Stewart inflytande når i populärkultur, är det intressant att notera att asteroiden "116. 939 Jonstewart" utsågs till hans ära den 1 juni 2007.

Jon Stewart föddes Jonathan Stuart Leibowitz den 28 november 1962. Som medlem i Marching Band och en av de få judiska elever i hans skola, var han ofta retad som barn. Dock tog han trea i sin skola i klassen och senare gick på College of William and Mary i Williamsburg, Virginia som psykologi större och medlem av männen i fotboll.

Efter examen från college, Jon Stewart fann sig svårt att hitta lämplig sysselsättning. Han arbetade en kort tid som dockspelare, storkök, byggnadsarbetare, busboy, bartender, och hylla Stocker innan upptäcka hans passion för komedi. Han flyttade till New York City år 1986 att gå med stand-up comedy krets.

Jon Stewart första offentliga framträdande var på The Bitter End , en klubb mest känd för att ge Woody Allen sina komiska start. Strax efter blev han en regelbunden performer på Comedy Cellar . Vid denna tid började han med artistnamnet Jon Stewart. Men de exakta skälen till namnbytet är okänt. Förändringen kan ha berott på det faktum att hans ursprungliga efternamn var svårt att uttala eller det kan ha varit resultatet av en oenighet med sin far.

1999, Jon Stewart ersättas Craig Kilborn som värd av The Daily Show på Comedy Central. Trots att hans tidigare tv-erfarenhet var något begränsad, tog Jon Stewart snabbt allmänhetens uppmärksamhet. Som värd, författare och co-exekutiv producent, gav han visar självmedveten kant som bidrog till att vinna nio Emmy Awards och två Peabody Awards. Hans täckning av presidentvalet 2000 döpt till "," Indecision 2000 är allmänt krediteras med att hjälpa till att vända The Daily Show till ett av kabel-tv: s mest populära program.

Förutom att vara en av världens mest framgångsrika komiker, är Jon Stewart också en duktig författare. År 1998 släppte han en samling humoristiska berättelser och titeln uppsatser nakenbilder på kända personer -en bok som så småningom nådde The New York Times bästsäljarlistorna. Hans 2004 uppföljning, America (The Book): A Citizen's Guide to Democracy Passivitet , slutade året som en topp 15 bestseller.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.