Vem är Joe Biden?

Joe Biden är en långsiktig demokratisk amerikansk senator för delstaten Delaware, har gått för ordförandeskapet i två anbud, och vice ordförandeskapet år 2008. Senatorn är känd för sin långa och framstående tjänst i den amerikanska senaten, och har varit ordförande några av dess mest inflytelserika utskotten, däribland utskottet för utrikes förbindelser och om den dömande makten. Själv beskrivs som frispråkig och rättfram, och ibland hamna i problem eftersom han talar "för mycket i hans sinne, han är ändå högt respekterad av sina kollegor senaten för båda parter.

föddes Joe Biden Joseph Robinette Biden 1942 till en irländsk katolsk familj i Scranton, Pennsylvania. Pengar var inte gott och familjen flyttade till Delaware när Biden var tio. Senatorn poäng mor särskilt övertygande honom att arbeta hårt i skolan, och Biden blev den första medlemmen av sin familj att få en högskoleexamen. Förutom sin kandidatexamen i statskunskap och historia, fortsatte Biden sin utbildning i juridik och blev advokat 1969. Biden tidiga liv var inte alltid lätt. Även bra som talas i dag drabbades han av en svår stamning som ett barn, vilket var en punkt av stor förlägenhet och svårigheter. Med uppmuntran från familj, kunde han lösa sin stamning när han blev äldre. Innan examen Law School, träffade Joe Biden hans första stora kärlek, Neilia, och paret gifte sig 1966. Familjen hade tre barn tillsammans, men tragedi slog 1972, precis som Biden hade säkrat en plats i senaten. Hans hustru och lilla dotter dödades i en bilolycka som också allvarligt skadade hans två söner. Vid första Biden var fast besluten att ge upp sin plats, men hans nya kollegor i senaten övertygade honom om något annat. Det är kanske när Joe Biden fick nationell uppmärksamhet för första gången, sedan han svors in på sjukhuset där hans söner blev inlagda på sjukhus fortfarande. En annan sak som gjorde Joe Biden unika var att en ny singel far, kände han att han inte kunde rycka upp sina barn och flytta dem från Delaware till Washington DC i stället, han lovade att återvända hem på tåget från D. C. varje natt så att han kunde tillbringa tid med sina två söner, som inte bara var att återhämta sig från skador men från sorg att förlora sin mor. Även efter hans söner var vuxna, har Biden fortsatt att komma hem varje kväll, vilket för många innebär att senatorn kan vara en lång tid fixtur i Washington, men det ligger långt ifrån det "gamla gardet" i DC politik. Med tiden Biden kom hem varje natt för att inte bara hans söner, men nya fru Jill Tracy Jacobs, som han gifte sig 1977, och deras dotter Ashley, född 1981. Som senator har Joe Biden arbetat på olika sätt. Han kämpar för medelklassen, främjande av lagstiftning som syftar till rättvis sjukvård, rättvisa löner, hjälp med college och liknande. Han har också skrivit och tillsammans skrivit räkningar som har bidragit till att öka brottsbekämpande personal på gatan eller som har arbetat för att minska våld mot kvinnor. Han anses vara en utrikespolitisk expert, som har använt denna expertis till att vidarebefordra amerikanska intressen utomlands.

Biden s bud på ordförandeskapet inträffade 1987 och 2007. Båda slutade strax efter primärvalen hade börjat, och den första präglades av en avgift om plagiat. Denna avgift förtjänar några utforskning, eftersom Biden citerade från en stubbe tal där han tidigare hänvisas till sin källa vid ett flertal tillfällen. År 2007 slutade Biden kampanj tidigt efter dåliga resultat i Iowa Kaukasus. Under 2008 Barack Obama utsåg Biden hans vicepresidentkandidat inför 2008 års presidentval. Många av båda parter har kallat Joe Biden ett utmärkt val för jobbet, med tanke på hans erfarenhet, intelligens och kompetens inom utrikespolitik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.