Vem är Harry Caray?

1984, Chicago Cubs baseballag fångat Eastern Division National League Championship-deras första på många, många år. Många namn sticker ut från det vinnande laget, men det skulle inte ha blivit detsamma utan att höra WGN-TV Cubs hallåman Harry Caray kikhosta från sändningen båset dagen ungarna avgjorde titeln.

Harry Caray var WGN s hallåman för ungar från 1982 och 1997. Trots att han tillbringat 25 år som Cardinals "utropare i St Louis, Missouri, fick han nationell berömmelse och vänskap som en röst för ungarna. Som "superstations" som WGN och WTBS från Atlanta blev tillgängliga kabelsystem nationellt och internationellt sedan, en helt ny publik för dessa stationer inträffade. Atlanta Braves baseballag kan ha fakturerats sig som "America's Team," men med Harry Caray som sin röst, Chicago Cubs förmodligen haft större anspråk på titeln.

Caray föddes Harry Carabina 1914 till en utfattig rumänsk-italienska familjen i St Louis, Missouri. Han började sända för St Louis Cardinals 1945 och funnit att arbete fram till 1969. Han gick till Oakland, Kalifornien för att sända till Oakland A's för ett år, och sedan till Chicago 1971 som Voice of the White Sox. När Harry Caray kom till Northside i Chicago 1982 och började sin karriär med WGN och Cubs, förde han sin egen livsglädje och rykte som ett "tecken" med honom. Cubs fans omedelbart identifieras med sitt glada, dryckeslag sätt och hans hängivenhet till sitt lag. Men var Harry Caray en intelligent sändare med en encyklopedisk kunskap om baseball och en djup respekt för spelare som uppträdde med klass och spelade hårt varje dag. Han var en bra intervjuare och skrev och presenterade texter av uppriktighet och skicklighet.

Medan andra grupper remodeled helt deras parker, bygga flera miljoner dollar arenor, verkade Caray hemma på Wrigley Field, byggd 1914, med sin ivy-covered walls. Arenan inte ens ljus till den 9 augusti 1988. Det är den näst äldsta park fortfarande används, och spelare som fortfarande är drabbade hem går bokstavligen ut i parken, på till Sheffield eller Waveland Avenues, om vinden blåser "ut" den dagen. Caray gillade tidigare Cub Ernie Banks "smeknamnet" The Friendly gränserna "för Wrigley Field och använde den ofta. Området, med dess autentiskt nostalgisk känsla, ihopkopplade väl med Caray förakt för vissa av de nya framsteg i baseball och var en perfekt miljö för honom att leda publiken i sången "Take Me Out till racketsporter" under den sjunde inningen stretch. Han hade gjort samma sak i Comiskey Park med White Sox fans, men de spelen inte är nationellt TVprogram.

Harry Caray inte bara visat sin kärlek för baseball, men också för fansen. Oavsett i vilken stad han och långtida sändningar partner Steve Stone krävde spelen, hade han alltid korrespondens från Cubs fans och läsa de flesta, om inte alla, i luften. Folk var alltid skicka lite noter till sända båset, bara för att låta världen veta att människor i varje stad var Cubs fans. Som en liten stad programföretaget från en tidigare tidpunkt, läste han hälsningar och skickas ut födelsedag, jubileum och med bar mitzva lyckönskningar under varje match. Han var också känd för sitt utrop som "Holy cow!" Och "Det kan . . . det kunde vara . . . det är! A home run! "Och sötaste av alla," Cubs win! Cubs win! "Cubs fans över hela USA skulle hålla upp" Holy Cow "och" Cubs Vinn! "Banderoller och skyltar på spel, visste alla att titta på skulle förstå deras betydelse.

Harry Caray fick en stroke i februari 1987, men vägrade att göra det möjligt att stoppa hans karriär. Han övervann otroligt svårt att återuppta sändningar för ungar i maj samma år. Han hyllades av Baseball Hall of Fame's Ford Frick Award 1988 för sina bidrag till baseball.

Caray s sändningar kompetens gjorde försämras de senaste två eller tre åren av hans karriär, och blev foder för komiska rutiner. Men han var så väl älskade figur, får WGN honom att fortsätta, tills han drog sig tillbaka på grund av allt sämre hälsa under 1997.

Harry Caray dog 1998 av en hjärtattack, efter en rad hjärtattacker. Denna säsong, bar Cubs spelarna fläckar på deras uniformer ärmar med sin bild, in memoriam den ärevördiga programföretaget. När han dog, redaktionell tecknare rikstäckande betalade honom tribut, och hans dödsannons var nationella nyheter. Dessa dagar, leder en gäst fortfarande folkmassan sjöng sin sång under den sjunde inningen sträcka på Wrigley, och hans likhet fortfarande strålar från hans restauranger i Chicago.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.