Vem är Edith Head?

När du tittar på en film göras från 1945-1970, titta på kvinnor som bär kläder med rena, reservdelar linjer, vackert gjort och smickrande att deras exakta siffror. Chansen finns, de är klädd i en av Edith Head's design. Edith Head var en av de mest kända formgivare bio klädedräkt av 20th Century. Hennes varumärke stora, runda, gjorde svarta glasögon henne omedelbart igenkännbar.

föddes Edith Head 1897 i San Bernadino, Kalifornien, och även om hon var utbildad lärare, åkte till jobbet i kostym avdelningen för Paramount Studios medan filmer fortfarande i stumfilmstiden. I början av 1930-talet grundades Edith Head och var känd som en ledande kostymdesigner.

Enligt det ökända Studio systemet, tog Edith Head kredit för det arbete alla hennes designers har-liksom de flesta huvud designers-men varje design måste godkännas av henne, och måste tillfredsställa hennes krävande standarder. Faktum Edith Head utformad mode som var vida överlägsen de filmer där de verkade.

Hon formgav för flera Elvis Presley filmer och för Hope-Crosby Road filmer. Hon var också chefsdesigner för filmer som vift " Funny Face, The Farmer's Daughter, Marnie och Vertigo . Hon var nominerad till 34 Academy Awards för sitt arbete, och vann åtta-mer än någon annan kvinna i någon kategori.

Edith Head också skrev böcker om mode och visades på "Art Linkletter's House Party" på 1950-talet. Hennes design påverkas starkt färdiga att bära designers och även att bilda skola för couture i den eran. Edith Head arbete vädjade till "normal" kvinna. Det var tillgänglig. Varje kvinna kan tänka sig att bära läckra grå tweed suit Kim Novak bär i Vertigo . Vem skulle inte ser bättre ut i kostym så?

Edith Head var en privat kvinna, men ansåg varm och gästfri i hennes hem, där hon kastade legendariska partier . Hon dog 24 oktober 1981 efter att ha slutfört arbetet med Steve Martin film, Dead Men Don't Wear Plaid. Hennes karriär hade man gått varvet runt när hon konstruerade 1940-kostymer era för filmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.