Vem är Copernicus?

Nicolas Copernicus, eller Niclas Kopernik han var känd vid födseln, var en framstående vetenskapsman som revolutionerat sättet att vi tittar på universum. Även om begreppet en sol-centrerad eller heliocentriska solsystemet kan tyckas självklart för dig, när Kopernikus föreslog det, mötte han stort motstånd. Han bidrog också med ett antal andra iakttagelser och diskussioner på området för astronomi, och det kanske förvånar dig att veta att Kopernikus faktiskt behandlas astronomi som hobby, engagerande det först när han hade tid att göra det.

Copernicus föddes i Polen 1473, och hans far dog ung, vilket leder honom att sluta med en farbror som övervakade hans omfattande utbildning i juridik och naturvetenskap. Förutom att vara en astronom, var Copernicus också en politiker, en ekonom och en diplomat, och han studerade klassiker, etik, medicin och matematik. Han arbetade också i kyrkan, vilket gör det svårare för honom att gå emot kyrkans lära om vilken typ av solsystemet.

Under loppet av sitt liv arbetade Copernicus som guvernör, översättare , en kyrka tjänsteman, en diplomat och en militär ledare. Veta att han hade en så upptagna liv gör det desto mer anmärkningsvärt att betrakta sin karriär som astronom. Många moderna astronomer kredit Copernicus med att man tar de första stegen i modern astronomi, om det som ett fält av legitima, intressanta och ofta mycket givande forskning. Redan 1514 var han överväger möjligheten att en heliocentriska universum och arbetar med utkast till hans De revolutionibus orbium coelestium , en avhandling "för förflyttning av himlakropparna. "

tyvärr dog Copernicus år 1543, strax innan boken trycktes ut och. Han levde inte att se sitt arbete helt förändra hur människor tänkte om astronomi och vår plats i universum, som hans idéer om en heliocentriska solsystem möttes med stor misstro när han först satta dem. Han inte uppleva hans verk förbjöds av katolska kyrkan, en organisation som han troget tjänat hela sitt liv. I dag, folk inser att jorden faktiskt bana runt solen, och de har också bekräftat Copernicus sedan länge misstanke om att det fanns andra solsystem och galaxer i universum.

Naturligtvis gjorde Copernicus inte fram till hans radikala slutsatser utan hjälp. Han var påverkad nästan säkert av skrifter, observationer och diskussioner av hans samtida, och hans teori var långt ifrån perfekt. Några av de matematiska han litade på att bevisa sin punkt, till exempel, senare visat sig vara onödigt komplicerade. Men andra som bygger på detta arbete, vederbörligen ger Copernicus äran för hans enorma bidrag till området för astronomi och vetenskap i allmänhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.