Vem är Clark Gable?

Clark Gable var en populär amerikansk filmstjärna på 1930-talet, som sändes på Det hände en natt och Borta med vinden , bland många andra filmer. Hans robusta egenskaper är väl kända och PERSONIFIERA den typ av ledande mannen som började att fånga allmänhetens intresse på 1930-talet och kriget. Clark Gable ofta anses vara en av de största filmstjärnor genom tiderna, och han har fortfarande en lojal följande tack vare de många kända filmer han spelat i.

föddes Clark Gable William Clark Gable i Ohio 1901. Hans mor dog innan han fyllde ett, och Clark Gable befann sig under vård av släktingar under flera år före sin far, en olja borraren, kom för att ta honom tillbaka, har sedan gift om sig. I high school, föll Clark Gable ut för att arbeta för ett däck fabrik och började bli intresserad av en skådespelarkarriär. Jennie Dunlap, hans styvmor, uppmuntrade Clark Gable att fullfölja sina drömmar och spelat en stor roll i hans unga liv. Som Clark Gable började utforska sin nyfunna intresse för scenen, dog hans mor och han befann sig hemma igen.

Clark Gable far tyckte inte om en karriär som skådespelare, och Clark Gable befann sig arbetar på oljefälten bredvid sin far, ett jobb han föraktade. Han arbetade på oljefälten i snart fyra år, tills han fick ett arv från sin farfar vid 21 års ålder och beslutade att slå ut på egen hand. Han arbetade i en mängd simpla jobb innan återigen försöker bygga en karriär som skådespelare, flyttade till Hollywood i början av 1920-talet.

Clark Gable första försök att bryta sig in i Hollywood var inte framgångsrik. Hans kännetecken var inte den sortens som gjorde en populär ledande man under 1920-talet, och han fann sig rutinmässigt över för filmroller. Växande frustrerad, flyttade han till New York för att fortsätta Broadway roller, där han också kämpat. Dela sin tid mellan Kalifornien och New York, Gable kämpat för scen roller och slutligen fångade hans avbrott i 1930, då han agerade i The Last Mile , en Los Angeles scenproduktion. Han fångade gjutning agenter och togs upp av Pathe Studios.

På bara några månader, gick Clark Gable från att vara en man som kämpade för att hitta skede roller till en Hollywood-stjärna, båda i 12 långfilmer under 1931. 1934 medverkade han i Det hände en natt , för vilken han vann Best Actor Oscar. År 1935 tog han del av Fletcher Christian i Myteriet på Bounty , en oerhört populär film.

Clark Gable är förmodligen mest känd för sin roll som Rhett Butler i Borta med vinden , producerade 1939. Han kröntes till kung i Hollywood och påbörjat sitt tredje äktenskap, med Carole Lombard. Hans två tidigare äktenskap hade skett till stor del av bekvämlighet, men tecken tyder på att Clark Gable och Carole Lombard var verkligen kär och troligen skulle ha varit gift hade hon inte dog i en flygolycka 1942. För att hedra sin döda fru, gick Clark Gable militären år 1942. Han flög flera bombuppdragen över Tyskland och vunnit flera medaljer, är hedervärt ut 1944. Han återvände till Hollywood, men aldrig lyckats nå sin tidigare popularitet. Han gjorde en handfull filmer innan han dog 1960, kort efter inspelningen Misfits .

Clark Gable är ihågkommen som en mild och snäll man som tillbringade en stor del av sitt liv letar efter en familj och en stabil, kärleksfull relation. Han är fortfarande som en av de bästa aktörerna i alla tider och är en viktig del i Hollywoods historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.