Vem är Byron Katie?

Byron Katie är en kvinnlig författare och inspirerande talare som undervisar en metod för personlig utveckling och upptäckt känd som The Work, ett system för egenkontroll undersökning genom vilket hon lär människor att minska stress och negativitet från sina liv. Byron Katie, även känd som just Katie, har även skrivit tre böcker baserade på hennes metod. Förutom att tala engagemang och böcker, har Byron Katie utvecklat en nio dagars kurs som kallas Skolan för arbetet. Byron Katie är gift med Stephen Mitchell, en poet och översättare, som tillsammans skrivit två eller hennes tre första böcker.

Arbetet Byron Katie började efter Katie hade tillbringat ett decennium lever i ett tillstånd av svår depression. Hon hade gått igenom många faser av depression, självförakt, och även upprepade självmordstankar, ofta har svårt att ens komma ur sängen. I början av 1986 Byron Katie hade en uppenbarelse, eller ett ögonblick hon kallar "vakna till verkligheten. " Hon upptäckte enkla sätt att förändra sitt sätt att tänka om världen runt omkring henne och genom en process av själv-undersökning och utredning, förändrat sätt Hon såg på världen. Att göra en fullständig återhämtning från depression hon en gång hade lidit, Byron Katie började berätta för folk hur hon hade lärt sig att släppa ilska, depression och dåliga känslor inom och lärde sig att hitta glädje och lycka istället. När hon förklarade sin metod, fler och fler människor började fråga henne att dela med sig vad hon hade lärt sig och hon så småningom började tala offentligt.

Med tiden har Byron Katie vände sina erfarenheter till det fullt utvecklad process och publicering kallas Arbetet Byron Katie . Hon använder sitt system för egenkontroll förfrågan till alla aspekter av livet i förhållandet till avvisande till självbild, sorg och förlust, och även pengar. Men inte i samband med någon religion, Byron Katie Centers arbete kring att flytta människors åsikter och tankar. Ändå talar Katie i kyrkor och skolor, sjukhus, fängelser och kvinnojourer ge inspiration till dem som söker den.

Arbetet med Byron Katie centra kring fyra frågor för att få folk att utforska någon negativ känsla eller förklaring som tynger dem och nå vad hon kallar en "turn around" eller nya sätt att tänka. De fyra frågorna hon frågar är:

1. Är det sant?
2. Kan ni vet absolut att det är sant?
3. Hur reagerar du när du tror att tanken?
4. Vem skulle du vara utan tanken?

För mer information om arbete Byron Katie, besöka hennes hemsida och personliga blogg där video klipp och utdrag ur hennes böcker och seminarier kan hittas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.