Vem är Bill Wilson?

Fram till år 1935, var Bill Wilson en av många misslyckades affärsmän som fann tröst i överdriven alkoholkonsumtion. Wilson påstods ha varit alltför berusad för att ta examen från juridik, slutligen fastnade för en karriär inom den spekulativa och instabila värld av aktiehandel och spekulationer. De första dagarna av sitt äktenskap med Lois Wilson var fyllda med otrohet och desperata åtgärder för att köpa billiga badkar gin eller Rotgut whiskey under förbud era.

Även om Bill Wilson gjorde flera halvhjärtade försök att sluta dricka, det var inte förrän han kom in en kontroversiell rehabiliteringsprogram som han blev riktigt nykter. Wilson ansåg detta stint in rehab vara ett andligt vakna, vilket motsvarar en Damaskus väg upplevelse för en bekräftad alkoholist. Genom personliga och professionella förening med andra tillfrisknande alkoholhaltiga affärsmän, Bill Wilson och grundade organisationen känd som Anonyma Alkoholister eller AA. Trots att Wilson var själv från New York, hölls det första riktiga AA-möten i Akron, Ohio.

Medan Bill Wilson var i Akron, Ohio för företag, kände han sig väldigt frestad att ta en drink. Övertygad om att hans enda hopp om nykterhet var att prata med en annan alkoholist, kontaktade Wilson en lokal läkare vid namn Dr Bob Smith. Dr Bob, som han senare skulle bli känd av alla AA-medlemmar, lyssnat på Wilsons hänsyn till andlig befrielse från alkohol och fann nykterhet själv. Detta koncept med en återvinna alkoholhaltiga söker vägledning och stöd från en mer erfaren sponsor är fortfarande en mycket viktig del av AA filosofi.

Bill Wilson, tillsammans med flera andra anonyma alkoholister, tog på sig uppgiften att skriva en bok som skulle tjäna både som en vägledning för nya AA-medlemmar och en stor del självbiografisk memoarer av sina egna erfarenheter med alkoholmissbruk. Denna bok, krediteras endast till "Anonym", är känd i AA-kretsar som Stora boken , och innehåller många av de traditioner och åtgärder för återhämtning förskrivas till nya medlemmar i lokala AA kapitel.

Det ursprungliga lärosatser AA ingår sex steg som alla tillfrisknande beroende måste följa för att bibehålla sin nykterhet, men dessa åtgärder har senare utvecklats till den välkända 12-stegs program. Alkoholister måste erkänna att de är maktlösa när det gäller alkohol, och uppmuntras att gottgöra med någon som de kan ha kränkt under påverkan. Det finns också 12 traditioner, som i allmänhet ger andlig och regler organisation för enskilda AA kapitel att följa.

Bill Wilson trodde att fullständig anonymitet var ett viktigt steg i den delade återvinningsprocessen, så han blev känd för de flesta AA medlemmar som "Bill W. " Hans fortsatta deltagande i AA organisationen blev något kontroversiellt, framförallt beroende på sin anslutning till spiritism och hans ständiga kamp med andra beroenden, däribland tobak och serienummer otrohet. Han steg så småningom ner från en aktiv ledarroll i AA som organisation blev accepterad mer av den allmänna befolkningen.

Bill Wilson och hans hustru Lois, som grundade Al-Anon för anhöriga till alkoholister, så småningom flyttade till ett hem som kallas Stepping Stones. Under slutet av 1960-talet förvärrades Wilsons emfysem och han så småningom dog av villkoret 1971. Wilson personliga liv kan ha varit en motsättning mellan det heliga och det profana, men hans Anonyma Alkoholister organisation har fortsatt hjälp med att återställa alkoholmissbrukare behålla sin egen nykterhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.