Vem är Bill Moyers?

Bill Moyers är en av de mest kända siffror i journalistik i den 21: a århundradet. Född 1934, har hans karriär i media sträckte sig över sextio år. Bill Moyers är känd för sin starka kritik av konservativa medier, och hans täckning av olika frågor som var av särskilt intresse för honom. Han deltog även aktivt i kampanjen för John F. Kennedy, och tjänstgjorde som Lyndon Johnsons pressekreterare när Johnson tog över efter Kennedy-mordet. för en journalist, har Bill Moyers en ovanlig bakgrund. Han började arbeta vid 16 som reporter för Texas Marshall News Messenger . Men hans intresse för journalistik konkurrerade med ett lika stort intresse för teologi. Han tog examen i Divinity från Southwestern Baptist Theological Seminary, och vigdes till präst 1959.

Samtalet offentliga och politiska livet inte behålla honom länge som minister, och han lämnade ministeriet direkt Lyndon Johnsons presidentvalskampanj. Efter Mordet på Kennedy, serveras Bill Moyers informellt som statssekreterare innan man antar rollen som Johnsons pressekreterare. i tryckta medier, var han utgivare av New York Newsday i tre år efter sin pressekreterare ställning. 1971, men flyttade han till tv och började en tio år lång karriär är värd sitt eget nyhetsprogram, Bill Moyers Journal som producerades av PBS. Bill Moyers tillbringade den senare hälften av denna tid åt att arbeta som senior korrespondent för CBS också.

På 1980-talet blev känd Bill Moyers för hans insiktsfulla serie program. Han är kanske mest känd för sina sex timmar lång rad intervjuer med Joseph Campbell, producerad 1987. År 2004 pensionerade Bill Moyers officiellt, men var inte långt borta från journalistik och återvände till PBS med en ny serie Wide Angle det följande året.

Bill Moyers har fått nästan alla större Journalist Award, och några liksom Peabody, flera gånger. Han var anklagad för partiskhet från konservativa journalister under 2004, och har sedan övergett någon låtsas om objektivitet att eftersträva en mer liberal mål öppet stöd till det demokratiska partiet. Hans kritik av konservativa journalistik uppstår av hans oro för vad han uppfattar vara okunskap om den växande klyftan mellan rika och fattiga i USA. Han är dedikerade till att försöka förändra särskilt Middle American tänkte på vad som utgör god förvaltning.

Med en sådan imponerande samling av prestationer, och respekten för de flesta av hans kollegor bland journalister, kan Bill Moyers uppnå säkert någon form av framgång i hans nya politiska mål . Men konstant attack av den konservativa pressen får göra som han mest vill nå resistenta mot hans idéer. Oavsett partianda, är Bill Moyers anmärkningsvärt för hans för stora amerikanska tänkare och innovatörer, och som sådan, hans serier är fascinerande studier för alla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.