Vem är Bear Grylls?

Edward Michael Grylls, känd för allmänheten som Bear Grylls är en framstående brittisk författare, programledare och inspirationstalare som är mest känd för sitt arbete med Discovery Channel TV-serier Man V. Wild: Born Survivor liksom serien fly till Legionen. Hans tv-jobb är väl känd i både Storbritannien och USA, både för hans serie och för en del arbete i reklamer. Här är lite bakgrund om Bear Grylls och hans karriär som en av den moderna brittiska outdoorsmen. p

Grylls föddes den 7 juni 1974 och är son till den avlidne Sir Michael Grylls, en framstående medlem av det konservativa partiet i Storbritannien. Utbildad vid Eton College, deltog Grylls också London University, där han studerade för en examen i Hispanic Studies. En veteran från brittiska specialstyrkor serveras Bear Grylls som medlem av SAS TA som en Sabre soldat. Hans militära karriär blev kort under 1996 efter en olycka gav honom en bruten ryggrad. Under sin tid i Special Forces, fick Grylls utbildning i olika discipliner, bland dem öken och vinter krigföring, fallskärmshoppning, klättring, sprängämnen teknik och bekämpa överlevnad. Den kompetens som Bear Grylls utvecklades under denna tid hjälpt till att förbereda honom för hans senare verk som upptäcktsresande och äventyrare. Efter att ha tillbringat tolv månader av rehabilitering lanserade Grylls en karriär som firas äventyrare. En av de första av Bear Grylls "firade bedrifter inblandade scaling Mount Everest. Som en del av fanfarer som blev följden av denna händelse, Grylls medverkat i en rad tv-reklam för Sure deodorant. Utgångspunkten för det kommersiella byggde på en jämförelse av vad som verkligen gör Grylls svett (hans arbete som inspirationstalare) till uppgiften om att trappa berget.

Grylls "ryktbarhet ledde till ett projekt för att göra en fyra del dokumentär 2005. Centrerad kring inträde Grylls och elva andra brittiska rekryter till franska främlingslegionen hette projektet Escape till Legion. Serien chronicled hur Grylls och andra rekryter under rigorös månader lång utbildning som de fått utstå i Saharaöknen. Broadcast i Storbritannien, var serien också plockas upp av Military Channel i USA, ger ännu mer exponering för Bear Grylls. Projektet ledde till utvecklingen av Born Survivor , en åtta del dokumentär som sändes på Channel 4 i Storbritannien, och på Discovery Channel på platser som Asien, Afrika och Europa.

Utgångspunkten för Born Survivor placeras Bear Grylls i en mängd olika inställningar, de flesta ogästvänlig, där han skulle uppmanas att visa hur man kan överleva under ogynnsamma förhållanden. Ett team, som träffas Grylls vid en förutbestämd mötesplats i slutet av äventyret, övervakar hans framsteg. Det andra året av serien inleddes sommaren 2007, och drar till sig en betydande publik.

Bear Grylls fortsätter att arbeta som inspirationstalare med projekt i både Storbritannien och USA. Grylls fortsätter att skriva, med sina 2004 erbjuder, Facing the Frozen Ocean , säljer bra. Med aktiva karriärer som en äventyrare, författare och TV-kändis, är det ett säkert kort att världen kommer att fortsätta att njuta av bedrifter Bear Grylls under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.