Vem är Arthur Miller?

Arthur Miller var en amerikansk dramatiker, mest känd för sina pjäser En handelsresandes död och Crucible och hans uppmärksammade privatliv. Han föddes 1915 i New York City, och dog 2005 vid 89 års ålder. Under loppet av sin långa karriär har han vunnit flera utmärkelser, och anses av många vara en av de största författarna i den amerikanska historien.

föddes Arthur Miller till övre medelklass judiska föräldrar före utbrottet av första världskriget. Om tillkomsten av den stora depressionen, när han bara var fjorton år gammal, familjens affärer misslyckades, och familjen var tvungen att minska kostnaderna för deras livsstil drastiskt, flyttade in i ett mer bekvämt medelklass liv. Med dessa begränsade medel, tvingades Miller arbeta ett antal enkla jobb för att tjäna pengar för att betala college undervisning, och på den tiden han läste Dostojevskijs Bröderna Karamazov , som inspirerade honom till att bli författare. Småningom han räddade nog att betala undervisning, och kunde närvara vid University of Michigan, där han skrev nr Villain , som vann Avery Hopwood Award. av college, Miller genast började arbeta professionellt som författare. Han gick med i Federal Theater Project, tills den stängdes ner över rädslan för kommunistiska band, varefter han skrev manus. Under denna tid har han också fortsatt att finslipa dramatiker förmågor, och 1944 hade han mannen som hade all lycka som produceras, och det sedan vann National Award för teater Guild.

By 1944, vid 29 års ålder, hade Arthur Miller som dramatiker på Broadway, mannen som hade all lycka . Även om en rungande flopp, avslutas efter fyra visar, fortsatte han att arbeta på sitt hantverk, och 1947 hade han All My Sons som produceras, som vann två Tony Awards och New York Drama Critics Circle Award, se Miller's plats i Broadway teater. Hans nästa drama, En handelsresandes död , producerade 1949, befäste hans rykte som en jätte i en dramatiker, och som drivs Arthur Miller i förgrunden amerikanska teater.

En handelsresandes död är en betydelsefull del av den moderna amerikanska stadium efter en säljare, Willy Loman, genom sitt förflutna och nu när han kämpar med misslyckandet med den amerikanska drömmen. Slutändan, Willy offrar sitt liv för att ge sin son, Biff, en chans att förverkliga drömmen genom försäkringen pengar. Pjäsen har varit populär, med produktioner regelbundet produceras både i samhället teatrar och den viktigaste stegen i hela landet. Vid tidpunkten för dess release, En handelsresandes död vann Pulitzer Prize, the Drama Critics Circle Award och Tony Award för bästa spela, vilket gör Arthur Miller första dramatikern att vinna alla tre av dessa utmärkelser för en lek.

I nästa kapitel i hans liv var betydligt mindre positiva, eftersom Arthur Miller kom under utredning av House of Un-American Activities for påstådda kopplingar mellan hans arbete och kommunismen. Miller var instämda inte långt efter hans uppmärksammade äktenskap med Marilyn Monroe, och Monroe följde honom till hans hörsel. Miller gav detaljerad information om alla sina egna rörelser och aktiviteter, men när den trycks nämna namn, han vägrade, vilket ledde till en fällande dom av förakt för kongressen, som upphävdes till slut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.