Vem är Al Capone?

Alphonse Gabriel Capone, mer känd som Al Capone, föddes den 17 januari 1899 i New York City. En av nio syskon födda till napolitansk invandrare, tvingades Al Capone att lämna skolan vid 14 års ålder, efter en rad strider med en lärare. Efter det tog det inte lång tid för honom att gå med i Brooklyn Rippers, ett gäng välkänd för sin ringa brott och lokala störningar. Innan han ens var 20, var gift Al Capone med en son och arbetar för Frankie Yale, ledare för den ökända Five Points Gang. Det var under denna tid som Al Capone hade kniven kamp som gav honom den ökända kinden ärr och smeknamnet Scarface. Al Capone flyttade till Chicago genom beslut av Yale, som var orolig att hans skyddsling var "uppvärmning" det lokala gänget scenen för mycket med att attackera och döda två rivaliserande gängmedlemmar. Det tog inte lång tid för Al Capone att hitta sin plats i nya city-På bara ett par månader blev han tvåa i kommandot Johnny Torrio, en välkänd skurk.

Under förbud eran gjorde Al Capone över 100 miljoner amerikanska dollar (USD) per år i den illegala handeln med alkohol och prostitution. Trots flera försök till mord och hans uppenbara brott, var Al Capone osårbar tills han var dömd för skattefusk och skickas i fängelse 1932. Denna övertygelse var resultatet av den omfattande arbete Untouchables, en häftig grupp amerikanska finansdepartementet agenter under ledning av Eliot Ness. En gång i Alcatraz, började Al Capone att förlora mycket av sitt förtroende och makt. Förrådd av interna vänner och oförmögen att muta vakterna för att få vad han ville, Al Capone sakta blev oberäknelig och fick diagnosen slutligen med demens. Han tillbringade flera år i Baltimore statliga mentalsjukhus innan de släpps fritt 1945. Al Capone dog i lunginflammation 1947, lämnar efter sig ett sönderfallande imperium och en massa spekulationer om hemliga valv som innehåller mycket av sitt guld.

Al Capone var välkänd bland Chicago boende för hans generositet. Han öppnade flera soppkök i fattiga förorter, som mjölk ransoner barn att hjälpa till att bekämpa en epidemi rakitis, och ofta hjälpte fattiga italienska-amerikaner. Han ägde också Cotton Club, en betydande plats för kändisar och lokal underhållning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.