Vad är ett geni?

Ett geni är någon som är både oerhört intelligent och mycket kreativ. Massor av människor är smarta och med intelligenta, men de är inte helt genier därför att de saknar den kreativa förmåga som krävs. Andra människor är kreativa i viss mån, men de har inte den intellektuella förmågan att utnyttja sin kreativitet. Några kända exempel på genier omfattar Mozart, Isaac Newton och Albert Einstein, som ofta används som den klassiska bilden av ett geni. " Den exakta definitionen av en" geni "är faktiskt ganska svårt att stift ner, eftersom det inte finns några klara och subjektiva mått kan användas för att klassificera som är ett geni och som inte är det. I allmänhet är det antas att ett geni har ett unikt och nytt sätt att närma sig situationer och i världen, verktygsutrustning idéer och kan skapa något så monumental att den ändrar hur andra människor tänker. Einstein, till exempel, kom med en matematisk formel som förändrat fysiken. En del människor åtgärd geni på grundval av någons Intelligence Quotient (IQ). Denna mätning är långt ifrån idealiskt, men, många tror att IQ-tester är begränsade och det verkliga testet på ett geni är vad han eller hon producerar i livet. Genier är också ofta begåvade inom flera områden, då de skulle också kunna övervägas polymaths. Leonardo da Vinci, till exempel, var ett universalgeni, skicklig i konsten och vetenskapen. Einstein, å andra sidan var ett geni som var inriktad på fysik specifikt.

Vissa personer anser att genier är lamslagen av sin egen intelligens. Det är sant att vissa genier har haft svårigheter med socialt samspel historiskt, och några av dem har intressanta fel. Dock inte vara ett geni inte i sig innebära att någon inte kan fungera i världen, många genier är fullständigt kapabla att hantera händelserna en dag till liv, ofta med stor framgång. Men eftersom många genier tänka på ett sätt som är mycket olika, ibland kan det vara en utmaning att följa en konversation med ett geni.

Varför en person blir ett geni medan någon annan fortfarande relativt vanlig är ett mysterium. Det verkar finnas tydliga genetiska kopplingar, även om miljön är också en viktig faktor. Vetenskapliga studier av hjärnan har också föreslagit att genier kan ha något annorlunda hjärnor. Otroligt begåvade personer kan bli begåvade eftersom deras sinnen är faktiskt trådbundna olika sätt underlätta kommunikationen mellan normalt isolerade områden i hjärnan eller ändra det sätt på vilket informationen behandlas. Det faktum att många genier är barn underverk stöder denna uppfattning, eftersom det antyder att grunden för geni läggs tidigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.