Vad är en terrorist?

Terrorist. Det är ett ord som skickar rysningar upp taggar för de flesta. Termen är nedsättande. Det är en förolämpning av högsta grad. Ringa någon agerande "terrorism" och den person som terrorist i förlängningen är så allvarlig en avgift som kan anföras mot någon i vår tid. Har samma betydelse som "pedofil" eller "baby killer. " En terrorist har gjort något som kränker samvete och vars avsikt är att terrorisera, skrämma, trakassera eller på annat sätt ofreda oskyldiga människor.

Avsikten är oftast nyckeln till att ringa någon terrorist. En mördare slår verkligen rädsla i hjärtat på sina offer-en seriemördare kan orsaka dessa handlingar med avsikt att orsaka rädsla och terror. Men seriemördare göra sitt fasansfulla handlingar för självisk njutning. Nästan utan undantag, känner en terrorist att han eller hon arbetar för något högre syfte. Många associerar terrorister nästan uteslutande med religiös fanatism, men detta är inte en korrekt bild. Terroristerna gör vad de gör från motivation som kan vara religiös, politisk, en blandning av båda, eller ingetdera. De kan vara miljö-extremister, eller motiveras av extrem hängivenhet för djurens rättigheter. En av de förbryllande saker om en terrorist är att många människor skulle hålla med många av sina mål i princip. De flesta människor vill ha religiös frihet, ärlighet i politiken, miljömässiga ansvarstagande, etisk behandling av djur. Alla är lovvärda mål-tills oskyldiga människor terroriserade i arbetet med att främja dagordningen.

Naturligtvis, för amerikaner, terroristattacken den 11 september 2001, är den mest synliga definition av terrorism och vad en terrorist. Men i Nordirland, ärren från år av terrorism av IRA och de protestantiska paramilitära grenar är fortfarande synliga. Vilken i 2005 attacken mot Londons tunnelbana? Eller årtionden av terroristdåd på båda sidor av konflikten i Israel och Palestina? Oavsett orsaken, då som orsakar blir våldsam, är det terrorism och dess deltagare är terrorister. De känner starkt för ändamålet helgar deras medel.

En terrorist kan vara fullkomligt uppriktig i sin övertygelse. Han eller hon kan vara övertygad om riktigheten av sina handlingar. Men håller moderna mänskligheten att åtgärder beräknas producera terror, för att helt enkelt göra en punkt eller ytterligare en agenda, utgör terrorism. En terrorist ofta inte tänker på sig själv som sådan. Han kan kalla sig en rebell, en frihet-fighter, en soldat av rättvisa, etc. Hon till och med kan bli förolämpade att någon skulle tänka på henne som en terrorist. Men om han eller hon inleder medvetet åtgärder i syfte att skada eller döda oskyldiga människor, att förstöra egendom, som rånar oskyldiga människor om deras rätt till en fredlig vardag, den personen är en terrorist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.