Vad är en snattare?

snattare är någon som stjäl pengar eller varor från en butik medan det är öppet. De ekonomiska konsekvenserna för snatteri kan diskuteras, med vissa branscher hävdar att snatteri resulterar i en stor förlust av vinst, medan andra bara tycker att det är en olägenhet. Som en allmän regel, straff för snatteri omfattar utbyte av det stulna objektet, och ibland snattare kan tvingas göra samhällstjänst eller böter. Han eller hon normalt inte släppas in i butiken igen heller.

Snatteri är ett ganska gammalt problem för handlarna: själva ordet har daterats till slutet av 1600. Det finns många olika skäl att snatta, allt från extrem fattigdom och ett akut behov av en särskild punkt på tristess och snatteri tekniker är ganska varierade också. Inom vissa branscher är snatteri Problemen förvärras av anställd stöld, vilket kan göra det svårt att säga vem som tagit varor, och när.

snattare anställa så många olika stilar att personalen i butikerna måste hålla ögonen öppen för potentiellt misstänkt beteende. Medan amatörer tenderar att bära pösiga kläder och röra sig oregelbundet i butiken som de stjäl, vissa professionella snattare som snatta att försörja sig är mycket smart, och de kan klä sig och agera som vanliga kunder, vilket gör det svårt att lokalisera dem i butiken . Fördelar kan också arbeta med medbrottslingar, med ett distraherande domstolstjänstemän medan den andra stjäl. En snattare kan också dra nytta av obemannade väskor och plånböcker som hör till andra kunder.

Många butiker har vidtagit åtgärder för att förhindra eller avskräcka snattare från att få några idéer, inklusive sådant som kameror, beväpnade vakter, säkerhet taggar i varor, och faux shoppare, sjöfartsskyddsansvariga som låtsas handla medan utkik efter snattare. Beroende på butikens policy, kan snattare vara diskret stött på verkstadsgolvet eller tillåtas att gå med varor innan de grips, så att butiken kan garantera en arrestering.

Du kan också höra snatteri kallad få fem finger rabatt, jacking, nicking eller öka. Många snattare njuta av spänningen av erfarenhet, och känsla av tillfredsställelse som kommer från att stjäla föremål från en butik precis framför näsan på de anställda. Av denna anledning är snatteri ofta vanligare bland oroliga tonåringar och barn, som kan övergå till snatteri småsaker för sparkar. Dock är snatteri ofta skadliga för berättigade kunder i butiken, eftersom den ofta används som en ursäkt för att höja priserna, och de anställda kan drabbas också, som vissa arbetsgivare straffa personalen när snatteri inträffar på sin vakt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.