Vad är en krämare?

slutet av komikern George Carlin gång konstateras, om du spika två saker tillsammans som aldrig har varit spikade tillsammans innan, förr eller senare kommer någon att köpa det. Troligtvis den person som faktiskt säljer det skulle betraktas som en krämare . En krämare säljer huvudsakligen produkter som du inte behöver för ett problem du inte visste att du hade, till ett pris du inte har råd. Anledningen du köpa det ändå är showmanship och förförelse bakom försäljningen tonhöjd. En bra krämare är en fulländad säljare som kan sälja produkter och tjänster till praktiskt taget vem som helst. Ett bra exempel på en krämare i arbetet återfinns i reklam för radio och TV. Skojare får stjärna i slickly produceras infomercials, Hawking allt från ånga städare till mirakulösa tvättmedel till program kolon rensningen. De får använda personliga vittnesmål från nöjda kunder, intervjuer med experter och livedemonstrationer övertyga tittarna att köpa deras produkter, företrädesvis inom de närmaste trettio minuter. En krämare vet att han eller hon endast har en kort gyllene tillfälle att göra en impuls försäljning innan den potentiella kunden lugnat ner sig lite och ser över inköp.

Termen krämare är ofta negativt att beskriva en samvetslös KRAMHANDLARE som kommer att säga eller göra någonting, lagliga eller olagliga, för att avsluta affären. En krämare produkter får inte leva upp till over-the-top fordringar och hyperboliska löften krämare entusiastiska försäljning beck. Den stereotypa bilden av en pläd-mantelskyddade bilförsäljare försöker pracka på "nyttan" av en citron bil eller en lokal apparat butiksägare producerar frenetisk "Crazy Joe med Insane Priser!" TV-inslag skulle betraktas som bekant former av hucksterism.

Även om den moderna kunder kan ha en tvivelaktig uppfattning om skojare, som begreppet ursprungligen berättigade säljare av low-end produkter. Även själva etymologi är oklar, tror man att ordet krämare är relaterad till en gammal nederländska ordet, hokester . En originell krämare under medeltiden skulle ha varit en säljare som etablerat sin plats på torget och sålde varor, till skillnad från en gårdfarihandlare, som skulle bära hans inventering på ryggen och sälja från dörr till dörr. de alltför ofta förekommande användning av slick pitchmen och glittrande allmänna ordalag att sälja produkter och tjänster har lett till en allmän motvilja mot bruket av hucksterism. Politiska kampanjer använder ofta samma reklam tekniker för att sälja sina kandidater till väljarna, att bygga upp sin "produkt" med fantastiska, men i princip okontrollerbar fordringar och avsiktliga överdrifter av sanningen. En effektiv krämare använder ett antal övertygande tekniker för att övertyga potentiella kunder om deras behov av produkten eller tjänsten. En populär metod är direkt aktion tillvägagångssätt. När produkten har visat sig vara säker, effektiv, frisk, tidsbesparande, ekonomiska och /eller en riktigt bra julklapp, nästa steg för kunden är att vidta åtgärder och beställa den direkt. Denna direkta annonsering teknik utnyttjar kundens rädsla att produkten aldrig kommer att finnas tillgänglig på detta pris igen och måste köpas omedelbart.

En krämare kan sälja en perfekt godtagbart produkt eller han kan vara Vacklandet skräp, men principen är densamma för varje scenario, säljer sizzle, inte biff. Det är upp till konsumenterna att skilja agnarna från vetet när det gäller inköp, så det lönar sig att vara medveten om yrkesknepen gynnad av skojare överallt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.