Vad är en hycklare?

Definitionen av de grekiska orden hycklare eller hyckleri har utvecklats med tiden, och nu har en helt annan betydelse. Inledningsvis en hycklare var någon som spelade en del, handlat en del, eller ljugit. Hyckleri var ett redskap för aktörer, retorikerna och debattörer i det antika Grekland. Specifikt från retorik och debatt, kan vi tilldela sidor av ett argument att en person måste då ta till sin fulla kapacitet. Vi förstår sida tar vi inte får representera vårt sanna synvinkel, utan det är bara en position i ett argument som hjälper oss att bättre förstå sidor av en fråga. i modern mening, är en hycklare är en obehaglig sak, och det finns gott om idiom att uttrycka när någon agerar på detta sätt. "Potten ringer kitteln svart" är klassisk och "Människor som bor i glashus ska inte kasta sten" är lika populära. Båda representerar modern ta hycklare i allmänhet. Den hycklare är någon som kritiserar något som han också gör. Alternativt, någon som agerar på sätt som han uttryckligen inte tolererar agerar på ett hycklande sätt.

Politik är ett bördigt område för att finna exempel på hyckleri, men det är föräldraskap. En förälder som röker och berättar hennes barn inte är rykande av tobak och hyckleri. Det är svårt att förvänta sig barn att ta en sådan förälder allvarligt, eftersom han /hon agerar på ett sätt som upphäver hans /hennes råd. Också en förälder som förbannar ofta kommer att få svårt att övertyga barn att inte svära.

Politiska kandidater och kommentatorer från alla sidor av det politiska spektrumet agera med hyckleri. Kandidater som kör på "family values" plattformar och sedan har frågor är ett bra exempel, och tyvärr många många i USA. När deras beteende är utsatt, mycket av vad de säger eller gör i alla aspekter av deras liv eller politiska karriär ifrågasätts.

Precis som i grekisk tider, när debatten använde sig av hyckleri, men på olika sätt, politiska kandidater försök att avslöja hyckleriet i deras löpande kompisar. Komiker, särskilt de som utvärderar politiker ofta hitta hyckleri ett av de enklaste saker att håna. Du noterar i Stephen Colbert's show, att hans "Word of the Day" segment tenderar att fokusera på hur politiska kandidater göra uttalanden som är hycklande. Han påpekar uttalanden politiska ledarna har gjort tidigare, att visa att deras ståndpunkter inte stanna statisk och ofta i strid med vad de tidigare har angivits. Med andra ord, sätter de dubbla standarder: en för sig, och en för resten av världen.

Medan hycklare kan vid vissa tillfällen vara skrattretande, på andra tider, särskilt när du tittar på människor med politisk makt, kan det minska förtroendet för den politiska systemet och politik i allmänhet. Folk tröttnar på skandaler, lögner och avsiktliga hyckleri och kan undra om någon politiker är fri från bismak av hyckleri. Psykologer har föreslagit att vi tenderar att vara mest kritiska till egenskaper hos andra som vi mest hat i oss själva. Kanske är det omöjligt att aldrig vara en hycklare, men målet med dina ord matchar dina gärningar är bra att ställa in.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.