Vad är en husmor?

innebörden av ordet "husmor" varierar beroende på innehåll. I sitt tidigaste mening, var en husmor en gift kvinna eller änka. Med tiden utvecklades det ord som ska användas för att beskriva en kvinnlig handledare i en situation som ett barnhem, skolor, fängelser eller sjukhus. På folk som använder brittisk engelska, den "husmor" är huvudet sjuksköterska, som ansvarar för tillsynen av den ammande avdelning. Läsare av brittiska romaner kan också känna "husmor" i betydelsen av handledare eller sjuksköterska på en internatskola, som skadade tecken oftast skickas iväg till föreståndarinnan för uppmärksamheten. är den term som kommer från latinets mater , som betyder "mamma". Romarna använde ordet matrona för att hänvisa till en gift kvinna, eftersom gifta kvinnor som blivit mödrar i allmänhet. Ordet användes även för att beskriva änkor och kvinnor med hög social ställning, vilket innebär en känsla av makt från sina mödrar och gifta position. Av 1300-talet, hade ordet in engelska som "husmor" för att beskriva gifta kvinnor, och på 1500-talet började den användas för att beskriva en kvinnlig handledare eller prefekten.

Early matronor vanligtvis var hustrur till manliga superintendenter. I ett fängelse, till exempel fängelsedirektörens hustru kan övervaka hälsovård och grundläggande bekvämligheter för fängslade dem, medan fängelsedirektörens hanteras administrativt pappersarbete, fängelse bearbetning och straff. Överskötare skulle också ha övervakat kvinnliga fångar. I skolor, var föreståndarinnan ofta hustru magistern. Med tiden blev föreståndarinnan en fristående ställning, vilket kan ses i sjukhus idag. En del tror att fruar som mor siffror. I den meningen är fruktansvärd arrangörer, är de ungefär som mödrar, men de har inte nödvändigtvis befria komfort i samband med mödrar. En husmor är ofta en mycket upptagen kvinna, som ansvarar för en stor besättning av människor och för att hennes avgifterna är väl omhändertagna. På ett sjukhus, övervakar föreståndarinnan patientvård, personal, standarder renlighet, schemaläggning, catering, och så vidare, så att sjukhuset fungerar smidigt och effektivt.

ställning Föreståndarinnan var en av de tidigaste ståndpunkter myndighet som förknippas med kvinnor. Överskötare lade grunden för kommande generationer av kvinnor att arbeta i en rad olika branscher och positioner genom att visa samhället att kvinnorna var fullt kapabel att ledningen, om förvaltningen utformas som vårdar en internatskola eller hanterar en hektisk sjukhus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.