Vad är en Spinster?

En ogift kvinna är en kvinna som inte är gift. Ordet är vanligen används särskilt för att beskriva kvinnor som har passerat konventionella åldern för giftermål utan att gifta sig, i ett land där kvinnor gifta sig vid 25, skulle exempelvis en 20-årig kvinna kan beskrivas som "singel" snarare än en ogift kvinna. Ungmör är förknippade med specifika egenskaper i många regioner i världen, de är ofta beskrivs som deprimerad, bor i förtryckande situationer, eller ovanligt religiös. Fram till mitten av nittonhundratalet, var ordet faktiskt används i juridiska dokument såsom äktenskap licenser, som visar hur utbredda ideal om äktenskap är för många människor.

bokstavligen är en ungmö en producent av tråd, och termen har använts för att beskriva spinnare och andra arbetstagare fiber åtminstone sedan den 14: e århundradet. Klassiskt, har kvinnor arbetat i fiber konst, och spinning gjordes ofta av ogifta kvinnor, som ibland haft mer tid på sina händer. By the 17th century, spinning var en vanlig och acceptabel sysselsättning för kvinnor som vill försörja sig, eftersom arbetet utanför huset skulle ha varit ovanligt att en enda kvinna som inte var i sexhandeln under denna period. Således gav termen "fröken" kom att förknippas särskilt med äldre ogifta kvinnor i mitten av 1600-talet.

Historiskt sett är en ogift kvinna sågs som en skam och ett tecken på brist i vissa regioner världen. Många människor i dag fortsätter att förvänta sig att bli gift någon gång under sitt liv, trots att de inte kan uthärda samma sociala tryck som kvinnor gjort i århundraden. Många trodde att för att bli en ogift kvinna, var man tvungen att antingen vara extremt kräsen om potentiella makar eller unmarriageable på något sätt. Ungmör har också kallats "gamla pigor" i en hänvisning till deras ålder och förmodade oskuld eller JUNGFRUDOM.

Historiskt fanns det många skäl att bli en ogift kvinna, precis som det finns skäl att förbli ogift. Vissa kvinnor, till exempel, valde att inte gifta sig så att de kan bidra till vård för funktionshindrade föräldrar eller andra släktingar. Systrar kan ha valt att fortsätta leva tillsammans, eftersom de hade sitt företag mer än att potentiella män, leder till bestående bilden av fröken mostrar. Andra kvinnor helt enkelt inte var intresserade av äktenskap, medan vissa tyvärr förmodligen ville gifta sig, men hindras av omständigheterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.