Vad är en Sellout?

En sellout är någon som har gjort sig av hans eller hennes ursprungliga principer. Den sellout brukar göra en helomvändning från hans eller hennes tidigare åsikter i syfte att tjäna pengar eller att bli mer affärsmässigt godtagbar för allmänheten. Termen är oftast förknippas med vissa grupper av människor. P

Politiker är ofta beskrivs som sellouts. Deras åsikter och politik ofta ändras beroende på hur stor eller liten deras röstningsprocenten är. Storbritanniens premiärminister Tony Blair är nu allmänt vara en sellout av allmänheten. Han var förebådade en gång som mannen som förändrade i Storbritannien, men hans engagemang i Irakkriget har praktiskt taget tvingade honom att avgå som premiärminister. P

Företag i allmänhet förväntas vara sellouts också. Med pengar i åtanke, att sälja ut ses som business as usual, men även de mest cyniska allmänheten chockades av beslutet av Body Shops grundare Anita Roddick. The Body Shop har alltid marknadsfört sina kosmetika och produkter som miljövänliga och inte testade på djur, men när franska kosmetika tillverkare L'Oreal erbjuds 1. 5 billion US-dollar (USD), hoppade Roddick fartyg. Miljögrupper har krävt en fullständig bojkott av Body Shop produkter. Roddick hävdade helt enkelt att någon annan skulle äga Body Shop en dag ändå.

Många kände sig sviken av Roddick beslut och anser henne vara en enorm sellout. Populära tänkande anser nu den ursprungliga etos bakom Body Shop som bara en marknadsföring knep. När pengarna männen kom ringer, tog Roddick pengarna och sprang. De som tout sig vara mot etablissemanget är ofta som den största sellouts när de byter. Musiker är kända för att säga att de aldrig kommer sellout för snabba pengar. Historien är full av kreativa människor, såsom musiker och skådespelare, som säger att de aldrig kommer sellout sin konstnärliga integritet som av kommersiella skäl.

Men i främmande land, är det häpnadsväckande hur många aktörer dyka upp i annonser som har aldrig sett i sina hemländer. Stora stjärnor kan göra enorma summor pengar för att stödja allt från drycker till makeup. Kontrakten för sådant arbete anges ofta att annonserna är aldrig visas i skådespelarens hemland av rädsla för att skada hans eller hennes bild. I filmen The Doors , som fokuserar på rockgruppen med samma namn, finns det en minnesvärd scen där begreppet sellout. Sångaren Jim Morrison hör en av hans låtar används i en tv-annons och snabbt rasar mot resten av bandet. Genom att sälja låten till en biltillverkare, klagar Morrison att det i slutändan hade sålt ut bandet. De hade till mannen, eller verksamheten, och deras trovärdighet skulle skadas för alltid.

p

sälja ut ses som en förlust av konstnärlig integritet. Om du skapar något som panders till allmänheten med det specifika syftet att göra enorma summor pengar, är det i allmänhet anses vara en sellout. Konstnären kan tjäna mycket pengar, hans eller hennes rykte och trovärdighet kommer att lida skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.