Vad är en Scalper?

Termen scalper har flera definitioner. Det kan gälla en dag handlare på börsen som köper aktier och snabbt säljer det, oftast inom några minuter, för en liten vinst. Termen scalper kan också hänvisa till någon som köper collectibles inte att samla in utan att tjäna pengar genom att sälja dem med vinst. En annan form av scalper inköp svårt att få objekt, som de populära nya leksaker som släpps under julen, och sedan säljer dem till ett mycket högre pris.

De flesta vanliga människor använder termen scalper att beskriva personer som köper stora block av biljetter till sportevenemang, Broadway, eller scenframträdanden. De säljer sedan dessa biljetter, oftast rakt framför den plats där händelsen inträffar. Priserna på biljetterna säljs genom en scalper kan ha så mycket som 100% uppmärkning, men människor kan behöva använda en scalper när de inte kan få biljetter på något annat sätt. I många stater, verksamheten i scalper är olagliga, särskilt när han eller hon säljer biljetter precis utanför platsen för händelsen. Å andra sidan kan köpa biljetter i förväg och säljer dem från sitt hem eller arbetsplats till ett högre pris ofta inte betraktas som olagliga. Man bör vara försiktig med biljetten scalper, eftersom han eller hon kan sälja biljetter som inte är verkliga. Om man är desperat att delta i ett evenemang, leta efter folk som säljer en extra biljett eller två till marknadsvärde. Många hamnar hos en extra biljett av en slump, och är villiga att sälja biljetten för sitt ursprungliga priset. också emellanåt, kommer rovdjur posera som biljett scalpers för att locka folk borta från en händelse och råna eller skada dem. Man ska aldrig följa en scalper någonstans som tar en bort från den offentliga delen. Detta är en farlig metod som kunde få en skada, särskilt om de falska scalper vet man bär mycket kontanter för att göra ett köp.

Även om åtgärder en scalper på platsen för ett evenemang tenderar att vara olagligt, de är svåra att genomföra eftersom så många människor hårbotten biljetter. Vanligen en scalper arbetar med nonchalans mot någon stat stadgar förbjuder Scalping.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.