Vad är en Muslima?

En Muslima är en muslimsk kvinna. Inte alla muslimska kvinnor som kallar sig själva Muslimas, de som tenderar att vara yngre, och ibland mer socialt medveten. Användningen av termen "Muslima" är besläktad med användningen av ord som "Latina", som används för att beskriva en kvinna av romanskt ursprung. Slutändan till beslutet hänvisar till sig själv som en Muslima är ett personligt val, mer konservativa muslimer tenderar att inte använda det. Genom att beskriva sig själv som en Muslima, en muslimsk kvinna förkastar allomfattande "Muslim, "särskilja sig som en separat och tydligt kvinnlig enhet. I en bemärkelse, "Muslima" är självbestämmande, påminner folk om kvinnors roll i islam och betonar tanken att kvinnor kan vara självständiga, starka människor med egna tankar, idéer och mål som kan skilja sig från de muslimska män . Det finns många missuppfattningar om kvinnors roll i islam, framför allt i västvärlden. De flesta av dessa missuppfattningar är ett resultat av dålig utbildning eller brist på förståelse för den muslimska världen, och många Muslimas i väst arbeta hårt för att ångra stereotyper om muslimska kulturen, samhället och attityder mot kvinnor. Genom att använda ordet "Muslima," De betonar att islam är för såväl kvinnor som män.

Använda "Muslima" i stället för "muslimer" är besläktad med avslag på användningen av "han" som en generisk pronomen på engelska. Kvinnor i västvärlden har kämpat mycket hårt för att använda könsneutrala pronomen eller mer omfattande "han eller hon" för att påminna om att kvinnor inte är ansiktslösa föremål som kan buntas i enlighet med en allmän manliga pronomen. Många Muslimas känner på samma sätt, använder detta ord för att påminna om att kvinnor har en roll i islam, och att de inte nödvändigtvis är underordnade män.

Du kan även se "Muslima" stavas som "Muslimah," beroende på regionala preferenser. Många muslimska kvinnor tidskrifter och andra publikationer använder nu termen för att tilltala en yngre demografisk, som vissa muslimska dating byråer. Användningen av "Muslima" för att beskriva muslimska kvinnor växer, och som därför är mycket mer socialt acceptabelt. Det är dock fortfarande en bra idé att lyssna noga till det språk som kvinnor använder för att beskriva sig själva, om en kvinna säger att hon identifierar som en muslim är det en bra idé att använda "muslimer" snarare än "Muslima" ur gäller hennes personliga preferenser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.