Vad är en Muezzin?

En böneutropare är någon som utfärdar fem dagliga samtal till bön i en moské, en plats för muslimsk tillbedjan. Den böneutropare frågor som också uppmanar till fredagsbönen. I muslimska samfund, är en röst för de böneutropare ett bekant inslag, flyter ut över samhället fem gånger om dagen från moskén för att påminna trogna muslimer att upphöra med sin verksamhet och be. Dagliga böner eller Salah är en mycket viktig del av den muslimska tron.

position böneutropare är gamla, och de flesta historiker tror att rollen för en offentlig crier troligen före datum Islam . Många kulturer har någon form av historia av en offentlig crier, vanligtvis väljs för hans genomträngande röst, som skulle ha kallat ut nyheter och information om anteckning i epoker före andra kommunikationssätt. Under tiden för profeten Muhammad (fred vare med honom), trogna anhängare av Profeten skulle utfärda kalla till bön på gatorna, lägga grunden för det moderna böneutropare.

moskéer typiskt välja en böneutropare på grundval av karaktär och skicklighet. En böneutropare kan bli en respekterad medlem av samhället, i synnerhet om samtalet till bön eller adhaan avges särskilt väl, men han är inte en religiös tjänsteman. Den adhaan är alltid utfärdas på arabiska, och de flesta muslimer känner till orden i anropet till bön, även om de inte vet arabiska. I en moské med en minaret är adhaan anropas från minareten, se till att det kan höras.

Traditionell muezzins åberopas akustik och styrkan i rösten för att säkerställa att inbjudan till bön hördes av de trogna. Modern moskéer använda högtalare att föra samtalet till bön, så att det kan höras på långt avstånd. I hängiven muslim städer med flera moskéer, kan uppmaningen till bön få lite kaotiskt, med duellerande samtal från flera högtalare runt om i staden, och det är ett inslag i den muslimska världen som ofta påpekas av resande. Samtidigt utfärdar kalla till bön står en böneutropare riktning mot Mecka, och han börjar samtalet med orden Allah u akbar , som betyder "Gud är stor. " Den adhaan är ganska melodisk, och många muslimer tycker det är mycket vackert. I områden där ingen böneutropare är närvarande, den muslimska troende förväntas komma ihåg rytmer från de dagliga bönerna på egen hand.

Förresten, enligt en islamisk myt, den böneutropare inspirerade också namnet på profetens katt, Muezza. I berättelsen satt profeten skriver vid ett skrivbord när han hörde samtalet till bön. När han reste sig för att svara, insåg han att hans katt låg och sov på ärmen, och hellre än att störa katten, skar han ärmen bort så att han kan komma att öka för att möta Mecka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.