Vad är en Luchador?

En Luchador är en professionell mexikansk brottning performer, och lucha libre är i form av professionell brottning där Luchador utför. Lucha libre är populärt i Mexiko, liksom andra spanska områden tala, och är känt för sitt breda utbud av brottning har och flyttar, särskilt högtflygande brottning akrobatik, liksom dess snabba tempo. Vanligtvis en Luchador bär en mask som har blivit populär av idrotten, men det är inte nödvändigt.

Lucha libre blev populärt i Mexiko i början 20th century, och populariserades ytterligare genom ökad TV runt värld. Lucha libre såg sin första superstjärnan med en namngiven Luchador El Santo , som betyder "The Saint", som var känd för att bära en mask silver och fortsatte att brottas professionellt i nästan femtio år. Under sin karriär som Luchador fick han en aldrig tidigare skådad mängd popularitet i Mexiko och blev föremål för oräkneliga filmer och serier som en symbol för rättvisa för den vanliga människan.

El Santo banade väg för många andra luchadores som skulle hjälpa popularisera sporten i lucha libre och öka dess unika jämfört med andra typer av brottning runt om i världen. En av dessa var en Luchador namnet Mil Mascaras , vars namn betyder "mannen med tusen masker," som var känd för att ha använt högt flygande brottning drag som direkt påverkade hur amerikanska brottningen genomfördes. En annan var Rey Mysterio , vars antenn brottning drag och färgglada masker gav honom en plats som en amerikansk brottare förutom att vara en berömd mexikansk Luchador. En amerikansk brottare normalt kommer att förlita sig om kraftfullare drag i deras utställning medan en typisk Luchador är mer flexibel och kommer att förlita sig på akrobatiska antennen rör sig i deras prestationer. Dessa masker kan utformas för att likna hjältar, djur, gudar och andra inkarnationer, och för det mesta alltid bärs av början brottare. Vanligtvis maskerna tas bort, eftersom karriär i Luchador utvecklas, men en del går mycket långt för att behålla sin identitet dold under hela deras karriär. El Santo begravdes även i hans Luchador mask.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.