Vad är en Hipster?

Hipster kan vara en förvirrande term, eftersom den har flera betydelser när man diskuterar olika subkulturer trender. En betydelse kopplar tillbaka till jazz förflyttning av 1940-talet fram till början av 1960-talet och innan termen hippie populariserades. En annan definition refererar till en mer modern användning av termen hipster, eftersom det kan användas i normalt språkbruk idag.

Inledningsvis orden hipster , hip , Hep och hepster skulle alla ha använts för att beskriva vissa folk som tävlat med en viss typ av livsstil, särskilt kopplade till jazz musik och musiker som utfört det. Speciella typer av slang användes, och personer som beskrev sig själva som tenderade hipsters att vara sexuellt promiskuösa, intresserad av att använda marijuana, och i allmänhet främja en livsstil som lätt gick, avslappnad och oberoende av de viktigaste kultur. Det är därför betraktas som en hundratusen rörelse.

Några hipsters var intresserade specifikt i jazz, men ännu en definition lades med skrifter Beat Poets. I synnerhet kan Jack Kerouac's On the Road ses som en skildring av många som bodde här typen av livsstil. I viss mån kan denna form av hipster vara mindre intresserade av jazz, men musik kan vara betydelsefull. Ännu viktigare, betonar Kerouacs roman vissa språkliga och attityder i en sjudande subkulturer. Dessa tidiga definitioner är i stark kontrast till hur begreppet används idag, men vissa av de attityder fortfarande liknar. Sedan 1990-talet, är Hipster, som även kan kallas en Scenester, potentiellt mitten till överklass som har intresse av en mängd olika subkulturer eller rörelser alternativ. Dessa kan innefatta vegetarianism, extremt pro-grön politik, och post-punk och alternativ musik. Hipsters i dag kan betecknas som har ett intresse för saker som definitivt inte är traditionella eller mainstream.

vissa kallar den moderna rörelsen specifikt oäkta. Modetrender till exempel kan diktera hitta retro eller sparsamhet förvara kläder, men hipsters kan mycket väl ha råd med nya kläder eftersom medelklassen eller överklassen status. Vissa människor hävdar att livsstil inte kommer från sann övertygelse, utan en vilja att identifiera sig med vad som är populärt annorlunda då, och det gör hipsters ganska förutsägbara i vad de kommer att anamma.

Ingen tvekan många människor som identifierar sig med denna rörelse skulle även andra åsikter i denna bedömning. Anklagelsen att en modern hipster står på axlarna av motkulturella jättar som hippies eller första hipsters och inte har fasta övertygelser också bär granskning. Många hipsters har hittat logiska och andliga hem i subkulturer rörelser i det förflutna. De kan välja en livsstil som är speciellt annorlunda eftersom det är ett globalt perspektiv för att undvika att äta kött, eller cykla istället för att använda gas till jobbet. Det vore ett misstag att påstå att alla människor som kan klassas som hipsters i dag inte får allvarliga övertygelse att informera sina beslut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.