Vad är en Fanboy?

En Fanboy är någon som är extremt ägnas åt en mycket specifik och ofta begränsade intresseområde. Fanboys kan fokusera sin uppmärksamhet på serietidningar, tv-serier, datorplattformar, videospel, filmer, och en mängd andra ämnen, och de är ofta väldigt målmedvetna i sin hängivenhet. De är också kända för att vara ganska trångsynta, avslag åsikter och idéer som går i strid med sina egna, och de kan bestå av en liten men mycket högljudd minoritet på webbplatser som är avsedda för fans av olika ämnen, till stor frustration av mer tillfällig användare .

Medan många människor anser att fanboy som ett sent 20th century fenomen, i själva verket uppstod ordet först 1919, med hänvisning till fanatiska anhängare av serietidningar. Fanboys skulle tvångsmässigt samla alla utgåvor av serietidningar med sina favoritkaraktärer eller deras föredrog skapare, utbyta information, idéer och argument om deras intresseområde med andra fanboys. Med tiden började ordet utvecklas så att de kan användas mer allmänt för att hänvisa till passionerad manliga fans, typiskt manliga fans, allt från filmstjärnor till Linux, och på sikt är även stavat fanboi.

Typiskt fanboys samla allt och något samband med föremålet för sin besatthet, oavsett hur esoteriska det är. Till exempel, en fanboy som följer en viss TV-serie skulle köpa säsonger när de kom ut på DVD, tillsammans med kamrat böcker, tecknade serier, och annat reklammaterial. Han eller hon kan också delta i konferenser och evenemang som innehöll serien, dess skapare, eller dess aktörer. Dessutom fanboys förfölja Internet för nämner i sin besatthet, från engångsdomäner casual kommentarer på forum till platser fyllda med människor med liknande intressen.

Creators har ofta svårigheter med fanboys, eftersom fans kan ha mycket uppsättning idéer om hur de tror att saker och ting ska göras. I exemplet ovan med en fanboy besatt av en tv-serie, kan fanboy bli arg om händelser i serien, saker en karaktär gjorde, eller aktörer som valt att lämna showen. Creators hamnar ofta kritiserats inom några timmar efter den omfattande offentliga utgåvan av ett kontroversiellt beslut, och en del fanboys har tom gått så långt att den hotar kreativ talang förutom att helt enkelt muntligt emot kreativa beslut.

Den fanboy är ofta en siffra på åtlöje och hån i den allmänna gemenskapen, på grund av tanken att fanboys är särskilt töntig eller töntig. Ofta är fanboys retad för att bo hemma eller inte är mer aktiv, och de är ofta uppmuntras att utveckla ett bredare spektrum av intressen. Psykiskt, kan vara en fanboy vara något negativt, eftersom det tenderar att skapa en trångsynta syn på världen, olika intressen, som regel, mer hälsosamt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.